VW va plăti 3,3 miliarde euro pentru 42% din divizia de maşini sport a Porsche

Volkswagen (VW) a ajuns, joi, la un acord de preluare a 42% din divizia de automobile sport a holdingului Porsche SE, aceasta fiind prima etapă a procesului de fuziune dintre cei doi mari producători auto europeni.

16 afișări
Imaginea articolului VW va plăti 3,3 miliarde euro pentru 42% din divizia de maşini sport a Porsche

VW va plăti 3,3 miliarde euro pentru 42% din divizia de maşini sport a Porsche (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

VW va plăti 3,3 miliarde de euro, în acest an, pentru participaţia la Porsche AG, creând condiţiile pentru formarea unui grup integrat de automobile până la sfârşitul lui 2011, au anunţat cele două companii.

Tranzacţia a fost aprobată de consiliile de administraţie ale VW şi Porsche.

Directorul general al VW, Martin Winterkorn, care va conduce grupul nou format şi a fost numit deja şef al Porsche SE, a declarat că acordul marchează o nouă eră pentru ambele companii.

Noul grup va reuni zece branduri, marca Porsche urmând să se alăture Audi, Bentley, Bugatti, Skoda, Seat şi Lamborghini.

Pentru a finanţa achiziţia, Volkswagen intenţionează să emită acţiuni preferenţiale pentru majorarea capitalului, în prima jumătate a anului 2010.

Porsche SE are nevoie de reechilibrarea balanţei contabile, după ce s-a îndatorat încercând să preia VW.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici