Angela Merkel susţine că acţionează pentru Europa, nu pentru a "supăra oamenii"

Cancelarul german Angela Merkel a apărat luni activitatea sa în cadrul crizei euro afirmând că acţionează în interesul Europei şi nu pentru a "supăra oamenii", în cadrul unei conferinţe de presă.

280 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel susţine că acţionează pentru Europa, nu pentru a "supăra oamenii"

Angela Merkel susţine că acţionează pentru Europa, nu pentru a "supăra oamenii"

"În timpul călătoriilor mele, sunt întrebată adeseori cum gestionez aceste sentimente negative (cu privire la Germania şi la ea însăşi, n.red.) deoarece unele persoane par să considere că eu sunt mai responsabilă decât alţii de deciziile luate de comun acord", a explicat Merkel.

"Prin urmare, aşa cum spun mereu, nu fac acest lucru pentru a supăra oamenii, ci pentru că sunt ferm convinsă că singurul mijloc pentru ca europenii să îşi menţină prosperitatea, să-şi vadă apărate interesele, este de a depăşi această criză pentru a înfrunta mai bune concurenţa şi a ne rezolva problemele de îndatorare", a subliniat ea.

"În Grecia, unii par să uite că eu nu am pus la punct aceste programe, că ele vin toate de la Banca Centrală Europeană, de la Uniunea Europeană şi de la Fondul Monetar Internaţional - nu eu le-am inventat, chiar dacă aş fi vrut, nu aş fi putut să mă gândesc la astfel de programe economice", a adăugat ea, făcând aluzie la troika ce reuneşte creditorii Greciei.

În ţările din sudul Europei, în special, în timpul manifestaţiilor de contestare a măsurilor de austeritate, Angela Merkel este asociată adeseori cu imagini care evocă nazismul şi pe Adolf Hitler.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici