ANRE, acuzată că îi avantajează pe clienţii care rămân cu acelaşi furnizor de energie în 2021

  • ANRE vrea să prelungească de la 1 februarie până la 31 martie 2021 perioada în care vei putea încheia un contract cu un furnizor de energie
  • Dacă rămâi cu acelaşi furnizor de energie, ANRE spune că vei primi o sumă de bani
  • Experţii în energie consideră că ordinul dat de ANRE nu te avantajează nici pe tine, nici pe furnizori
  • 6 milioane de consumatori casnici trebuie să-şi schimbe furnizorul de energie electrică
4433 afișări
Imaginea articolului ANRE, acuzată că îi avantajează pe clienţii care rămân cu acelaşi furnizor de energie în 2021

ANRE, acuzată că îi avantajează pe clienţii care rămân cu acelaşi furnizor de energie în 2021

Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) te anunţă că va prelungi până la 31 martie 2021 perioada în care vei putea încheia un contract de furnizare pe piaţa concurenţială de energie electrică. Instituţia a publicat un ordin în acest sens care a fost catalogat nedrept de Răzvan Nicolescu, expert în energie şi fostul preşedinte al ANRE. Acesta este de părere că noile reglementări nu te avantajează nici pe tine, nici pe concurenţii din piaţă. 
 
”Mi se pare un pic de haos. Sunt elemente de practici neconcurenţiale în ceea ce vor să facă. Drepturile furnizorilor trebuie respectate şi trebuie să aibă şansa să concureze de pe poziţii egale. Modalitatea prin care încearcă să facă lucrurile în continuare nu creează aceste perspective şi concurenţa pe termen lung ar putea fi afectată. Pe noi, oamenii de rând, ne afectează că nu am ştiut despre ce se întâmplă. În al doilea rând, ne afectează la buzunar şi pe termen lung şi pe termen scurt. După părerea mea, gestionarea corectă ar fi în primul rând să-i informeze pe oameni ce trebuie să facă, să creeze condiţii egale de concurenţă între furnizori, iar furnizorii să poată să concureze în ofertă”, spune Răzvan Nicolescu, expert în energie.
 
Dacă închei un contract cu acelaşi furnizor până pe 31 martie, furnizorul îţi va plăti o diferenţă de preţ din această perioadă dintre preţul mai mare şi preţul mai mic. Iar dacă închei un contract până la 31 martie cu un furnizor diferit faţă de cel pe care îl ai acum, nu vei mai primi niciun ban de la vreun furnizor. 
 
Drept urmare, noul ordin al ANRE îi avantajează pe clienţii care rămân cu acelaşi furnizor în continuare. 
 
În rândul ofertelor de pe piaţa de serviciu vei vedea scumpiri între 11% şi 36%. În cazul pieţei concurenţiale, cea mai mică scumpire este de 4%. 
 
De la 1 ianuarie 2021 piaţa energiei a fost liberalizată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici