Apple a acordat directorilor bonusuri în acţiuni de 60 milioane de dolari

Apple a acordat bonusuri în acţiuni în valoare totală de 60 milioane de dolari unui număr de şase directori executivi, după ce a încheiat un an fiscal cu venituri-record de 108,25 miliarde de dolari.

258 afișări
Imaginea articolului Apple a acordat directorilor bonusuri în acţiuni de 60 milioane de dolari

Apple a acordat directorilor bonusuri în acţiuni de 60 milioane de dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Directorii, printre care se numără şeful diviziei de software, Scott Forstall, directorul financiar executiv, Peter Oppenheimer, şi liderul departamentului de marketing, Phil Schiller, au primit câte 150.000 de acţiuni Apple restricţionate, care vor putea fi valorificate din 2016.

La preţul de închidere al Apple de vineri de pe bursa de la New York, de 400,24 dolari, valoarea totală a bonusului acordat este de 60 de milioane de dolari.

Un reprezentant al Apple a declarat că recompensa are rolul de a-i stimula pe cei şase pe termen lung.

Veniturile Apple au crescut cu 73,9% în anul fiscal încheiat la finele lunii septembrie, la 108,25 miliarde de dolari, iar profitul net a urcat de la 14 miliarde de dolari la 25,9 miliarde de dolari.

Deşi rezultatele companiei au depăşit estimările analiştilor, trimestrul al patrulea a fost considerat unul slab, deoarece mulţi potenţiali clienţi au amânat achiziţionarea unui telefon iPhone în aşteptarea lansării unui nou model din această familie.

Lansarea iPhone 4S în octombrie-noiembrie pe cele mai importante pieţe din lume anunţă însă un nou trimestru de vânzări-record pentru companie, deşi modelul a dezamăgit unii entuziaşti, care se aşteptau la un upgrade mai spectaculos faţă de varianta anterioară a telefonului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici