Apple se împrumută prin obligaţiuni, prima oară după 1996, pentru a returna bani acţionarilor

Apple va emite obligaţiuni pentru prima oară după 1996 pentru finanţarea unui program de returnare către acţionari a 100 de miliarde de dolari, prin răscumpărări de acţiuni şi dividende, relatează Bloomberg.

209 afișări
Imaginea articolului Apple se împrumută prin obligaţiuni, prima oară după 1996, pentru a returna bani acţionarilor

Apple se împrumută prin obligaţiuni, prima oară după 1996, pentru a returna bani acţionarilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Compania intenţionează să emită cel mai devreme marţi, 30 aprilie,obligaţiuni cu dobândă variabilă şi maturitate în 2016 şi 2018, precum şi obligaţiuni cu dobândă fixă cu termen în 2016, 2018, 2023 şi 2043.

"Veţi vedea un interes semnificativ. Apple va atrage tot felul de cumpărători", a declarat Ashish Shah, director de investiţii la compania AllianceBernstein în New York.

Oferta Apple, aranjată de Goldman Sachs Group şi Deutsche Bank, vine după ce Microsoft a vândut săptămâna trecută obligaţiuni în valoare de 1,95 miliarde de dolari.

Apple s-ar putea împrumuta cu până la 20 de miliarde de dolari prin emiterea de obligaţiuni, iar oferta ar putea fi cea mai mare vânzare denominată în dolari înregistrată vreodată, a declarat Tom Tucci, director la CIBC World Markets în New York.

Pe primul loc se află o emisiune de obligaţiuni de 16,5 miliarde de dolari, în şase părţi efectuată de Roche Holding în februarie 2009, urmată de cea a AbbVie, de 14,7 miliarde de dolari, realizată tot în şase părţi în noiembrie anul trecut, potrivit datelor Bloomberg.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici