Aproape jumătate de trilion de dolari, şterşi din valoarea de piaţă a băncilor la nivel global

Investitorii au şters aproape o jumătate de trilion de dolari din valoarea acţiunilor băncilor din întreaga lume, în cea mai gravă prăbuşire a sectorului financiar de la debutul pandemiei Covid-19, scrie FT, citat de Ziarul Financiar.

671 afișări
Imaginea articolului Aproape jumătate de trilion de dolari, şterşi din valoarea de piaţă a băncilor la nivel global

Aproape jumătate de trilion de dolari, şterşi din valoarea de piaţă a băncilor la nivel global

Acţiunile s-au scufundat săptămâna aceasta, în timp ce consecinţele prăbuşirii Silicon Valley Bank s-au răspândit pe pieţele globale.

Băncile din SUA, Europa şi Japonia au pierdut în mod colectiv 459 de miliarde de dolari din valoarea de piaţă până în prezent în această lună - scăderea de 16% este cea mai puternică prăbuşire din martie 2020.

Cele mai mari pierderi au fost înregistrate în SUA, unde indicele KBW Bank a pierdut 18% în martie.

Indicele Stoxx 600 Banks din Europa a scăzut cu 15%, în timp ce indicele Topix al sectorului bancar din Japonia a scăzut cu 9%.

Eforturile de a stabiliza sistemul financiar şi de a evita o panică mai amplă au avut un succes doar parţial. Acţiunile băncii californiene cu probleme First Republic au scăzut vineri după-amiaza cu peste un sfert, în ciuda unei infuzii de numerar de 30 de miliarde de dolari din partea băncilor de pe Wall Street, inclusiv JPMorgan Chase şi Goldman Sachs.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici