Asus a amânat lansarea oficială în România a laptopului NX90, după ce prototipul a fost furat

Asus România a amânat lansarea oficială pe piaţa locală a notebook-ului NX90, programată iniţial pentru septembrie, după ce modelul a fost furat la jumătatea lunii august dintr-un hotel unde era expus pentru promovare, a anunţat, luni, compania.

46 afișări
Imaginea articolului Asus a amânat lansarea oficială în România a laptopului NX90, după ce prototipul a fost furat

Asus a amânat lansarea oficială în România a laptopului NX90, după ce prototipul a fost furat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Modelul nu a intrat încă în producţia de serie, iar prototipul ajuns în România era unul dintre puţinele disponibile în Europa.

"Cu fiecare lansare importantă, obişnuim să prezentăm în avans reprezentanţilor presei un prototip al respectivului produs, înaintea intrării în fabricaţia de serie. Acum suntem nevoiţi să aşteptăm primirea unui nou portabil din Taiwan. Am decis amânarea evenimentului de lansare pe plan local pentru a evita eventualele probleme de logistică", a declarat, într-un comunicat, purtător de cuvânt al Asus România, Ciprian Donciu.

Până la dispariţie, NX90 a fost expus în scopuri de promovare în două locaţii din Bucureşti, fiind închis într-un stand expoziţional.

Numele produsului şi caracteristicile tehnice nu erau menţionate, urmând ca prezentarea oficială să se realizeze în cadrul unei conferinţe.

"Din nefericire, în cursul nopţii de 11 august 2010, notebook-ul a fost furat din incinta unui hotel din Bucureşti. Furtul a fost raportat poliţiei de către reprezentanţii locaţiei, iar ancheta este în curs de desfăşurare", se mai arată în comunicat.

Laptop-ul Asus NX90 este un model exclusivist disponibil momentan doar sub formă de prototip, iar valoarea lui comercială se va ridica la 10.000 lei.

Acest model, expus prima dată publicul prezent la târgul CES 2010, are incluse tehnologiile de sunet Bang & Olufsen ICEpower şi SonicMaster, dezvoltată de Asus. Designul acestuia a fost creat de David Lewis, designerul-şef de la Bang & Olufsen.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici