Au crescut investiţiile nete în economia naţională

În trimestrul al treilea din acest an, investiţiile nete realizate în economia naţională au însumat 48822,6 milioane lei, în creştere cu 16,6%, comparativ cu trimestrul trei din anul trecut.

258 afișări
Imaginea articolului Au crescut investiţiile nete în economia naţională

Au crescut investiţiile nete în economia naţională

În perioada 1 ianuarie - 30 septembrie 2023 investiţiile nete realizate în economia naţională au însumat 118497,4 milioane lei, în creştere cu 14,4%, comparativ cu perioada 1 ianuarie - 30 septembrie 2022, relevă datele publicat luni de Institutul Naţional de Statistică. ​

În trimestrul III 2023, comparativ cu trimestrul III 2022, investiţiile nete realizate în economia naţională au crescut cu 16,6%, creştere înregistrată la toate elementele de structură: alte cheltuieli cu 35,9%, lucrări de construcţii noi cu 19,2% şi la utilaje (inclusiv mijloace de transport) cu 7,4%.

În perioada 1 ianuarie - 30 septembrie 2023, comparativ cu perioada 1 ianuarie - 30 septembrie 2022, investiţiile nete realizate în economia naţională au crescut cu 14,4%, creştere înregistrată la toate elementele de structură: alte cheltuieli cu 28,6%, lucrări de construcţii noi cu 14,0% şi la utilaje (inclusiv mijloace de transport) cu 11,5%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici