Augustin Jianu, ministrul Comunicaţiilor: Programatorii cu studii medii vor fi scutiţi de plata impozitului pe venit din 2018

Programatorii cu studii medii vor fi scutiţi de la 1 ianuarie 2018 de plata impozitului pe salariu, inclusiv cei care activează în domeniul outsourcing IT, a anunţat miercuri Augustin Jianu, ministrul Comunicaţiilor, la începutul şedinţei de Guvern.

922 afișări
Imaginea articolului Augustin Jianu, ministrul Comunicaţiilor: Programatorii cu studii medii vor fi scutiţi de plata impozitului pe venit din 2018

Augustin Jianu, ministrul Comunicaţiilor: Programatorii cu studii medii vor fi scutiţi de plata impozitului pe venit din 2018

„Conform programului de guvernare, avem pentru trimestrul trei prevăzută finalizarea Ordinului pentru extinderea acestei facilităţi şi pentru studii medii. Împreună cu celelalte ministere, vom adopta Ordinul pentru repararea acestei erori, cât mai curând, preferabil, sperăm noi, în această lună, şi până în luna august să avem şi Ordinul privind extinderea, cu aplicare din 1 ianuarie 2018”, a declarat Augustin Jianu, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

Potrivit ministrului, Ordinul dat de Guvernul Cioloş nu includea industria de outsourcing IT din România.

„În luna decembrie a anului trecut, Guvernul anterior a dat un ordin care să faciliteze accesul la această facilitate pentru startup-uri, însă, prin adăugarea unei sintagme de tip programe finale sau componente ale unor componente finale au exclus complet piaţa de outsourcing, deci toată industria de outsourcig IT din România, care este, de fapt, cea mai mare parte din acest sector IT nu mai beneficiază de această scutire”, a explicat Jianu.

Ministrul a mai precizat că începând cu luna ianuarie, asociaţiile patronale şi companiile au trimis numeroase sesizări cu privire la acest aspect.

„Am analizat solicitările lor, am colaborat cu celelalte ministere şi suntem, în momentul de faţă, într-o etapă finală privind elaborarea unui Ordin care să corecteze această problemă şi să permită în continuare această scutire pentru companiile de outsourcing, adică software la comandă”, a adăugat Jianu.

„Conform legii finanţelor publice, pentru activitatea de creaţie programe de calculator programatorii beneficiază de o scutire de la plata impozitului pe venit”, a mai spus ministrul Comunicaţiilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici