Băncile ar putea avea nevoie de capital suplimentar de până la 50 de miliarde de dolari după Brexit

Băncile ar putea avea nevoie de fonduri suplimentare în valoare de 30-50 de miliarde de dolari pentru a susţine noile unităţi europene înfiinţate după Brexit, potrivit raportului publicat marţi de compania de consultanţă Oliver Wyman, citat de Bloomberg.

142 afișări
Imaginea articolului Băncile ar putea avea nevoie de capital suplimentar de până la 50 de miliarde de dolari după Brexit

Băncile ar putea avea nevoie de capital suplimentar de până la 50 de miliarde de dolari după Brexit (Imagine: Shutterstock)

Capitalul suplimentar este echivalentul a 15 până la 30% din fondurile proprii alocate de marile bănci internaţionale pentru continentul european, potrivit raportului firmei de consultanţă specializată pe servicii financiare şi bancare. În plus, costurile operaţionale ar putea creşte cu un miliard de dolari, în contextul în care posturile din Londra vor fi dublate în unităţile de pe continent.

Un Brexit dur, în urma căruia băncile ar pierde accesul privilegiat la piaţa unică din Uniunea Europeană „ar fragmenta piaţa bancară europeană. În plus, ar face activitatea bancară semnificativ mai puţin profitabilă. Băncile ar putea pierde două puncte procentuale din rentabilitatea fondurilor proprii", susţin analiştii de la Oliver Wyman.

Băncile cu operaţiuni în Marea Britanie înfiinţează unităţi pe continent, cele mai multe alegând oraşul Frankfurt. Pierderea accesului la piaţa unică ar putea genera transferul a 35.000 de locuri de muncă din sectorul financiar-servicii din Marea Britanie, incluzând 17.000 de joburi din cadrul băncilor generaliste, estimează Oliver Wyman.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici