Barbu: A început depunerea cererilor pentru acordarea a 100 euro/ha pentru sectorul vegetal

  • Am demarat procedurile pentru acordarea ajutorului de 100 de euro/ ha, pentru sectorul vegetal, a anunţat ministrul Agriculturii, Florin Barbu.
  • Guvernul a alocat suma de 1.200.000.000 lei pentru plata acestui ajutor de stat.
  • Plata se efectuează până pe 30 iunie.
385 afișări
Imaginea articolului Barbu: A început depunerea cererilor pentru acordarea a 100 euro/ha pentru sectorul vegetal

Sursa: Mediafax Foto/Andreea Alexandru

„Aşa cum am promis, am demarat procedurile pentru acordarea ajutorului de 100 de euro/ ha, pentru sectorul vegetal. Centrele locale şi judeţene ale APIA au început să primească cererile, perioada de depunere fiind 29 ianuarie – 08 martie 2024, inclusiv”, scrie pe Facebook Florin Barbu.

Ministrul Agriculturii precizează că grantul direct reprezintă o plată compensatorie pe suprafaţă şi este echivalentul în lei a 100 euro/hectar, la cursul de schimb valutar de 4,9334 lei/euro.

„Valoarea maximă a grantului direct acordat pe întreprindere beneficiară nu poate depăşi echivalentul în lei a 280.000 euro. Guvernul a alocat, din bugetul Ministerului Agriculturii, suma de 1.200.000.000 lei pentru plata acestui ajutor de stat. Plata se efectuează până la data de 30 iunie 2024. Acest ajutor de stat se acordă pentru suprafeţele determinate în urma controalelor administrative şi la faţa locului pentru anul de cerere 2023, pentru minimum 1ha cu una sau mai multe dintre culturile: grâu comun de toamnă, grâu dur de toamnă, triticale de toamnă, secară de toamnă, orz de toamnă, orzoaică de toamnă, ovăz de toamnă, rapiţă de toamnă. Am promis încă de anul trecut, că acordăm acest ajutor fermierilor români şi continuăm să îi susţinem, să îi ascultăm, să dialogăm şi să lucrăm împreună pentru dezvoltarea agriculturii româneşti”, încheie Barbu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici