BCE planifică o nouă creştere a ratelor dobânzilor şi după luna martie

Preşedintele Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, a declarat că este posibil să fie nevoie ca majorările ratelor dobânzilor să persiste dincolo de o creştere de jumătate de punct planificată peste două săptămâni, raportează Bloomberg, preluat de Ziarul Financiar.

378 afișări
Imaginea articolului BCE planifică o nouă creştere a ratelor dobânzilor şi după luna martie

„În acest moment, este posibil să continuăm pe această cale”, a declarat Lagarde, joi, la emisiunea de televiziune spaniolă Espejo Publico. „Care va fi planul de creştere este imposibil de spus în acest moment”.

Ea a descris majorarea din martie ca fiind atât necesară, cât şi foarte probabilă, spunând că factorii de decizie vor face totul pentru a readuce inflaţia la ţinta de 2%, de la o valoare de peste patru ori mai mare decât cea actuală.

Şefa BCE urmează să prezideze a doua majorare consecutivă a ratei dobânzii cu 50 de puncte de bază, oficialii menţinându-şi eforturile de combatere a inflaţiei în urma unor date europene mai puternice decât se aşteptau în această săptămână. Investitorii văd acum creşterea ratei de depozit până la un vârf de 4%, de la nivelul actual de 2,5%.

Întrebată despre aşa-numita rată terminală, Lagarde a declarat: „Răspunsul onest este că va fi determinată de datele de care vom dispune". Costurile de împrumut vor trebui să rămână la niveluri care să limiteze activitatea economică şi nu pot fi reduse până când inflaţia nu este garantată la ţinta stabilită, a spus ea.

„Ceea ce este foarte sigur este că vom face tot ceea ce este necesar pentru a readuce inflaţia la 2%", a spus Lagarde.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
bce,
dobanzi,
rate

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici