BERD a ieşit din acţionariatul BRD, pentru 454,7 milioane lei

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a vândut miercuri participaţia de 5% pe care o deţinea la BRD, prin tranzacţii speciale de 454,7 milioane lei (107,3 milioane euro), au declarat pentru MEDIAFAX surse din piaţa de capital.

86 afișări
Imaginea articolului BERD a ieşit din acţionariatul BRD, pentru 454,7 milioane lei

BERD a ieşit din acţionariatul BRD, pentru 454,7 milioane lei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cele 38,84 milioane de titluri au fost cedate prin opt tranzacţii speciale, în jurul orei 16:00, la un preţ de 13,05 lei, cu 5,4% sub referinţă. Transferurile au fost intermediate de KBC Securities.

BERD a confirmat, într-un comunicat, că a vândut participaţia la BRD, deţinută din noiembrie 1999.

"Intrarea în acţionariatul BRD a făcut parte din efortul de a întări instituţia de credit recent privatizată şi de a ajuta la dezvoltarea acesteia alături de Societe Generale, care în luna martie 1999 a cumpărat o participaţi de 51% din capitalul băncii", notează BERD.

Pe piaţa principală, titlurile băncii au încheiat şedinţa bursieră de miercuri la 14 lei, preţ în creştere cu 1,45% comparativ cu ziua precedentă, şi au avut un rulaj de 1,5 milioane lei.

"Ieşirea din acţionariatul BRD-Groupe Societe Generale are loc în contextul în care atractivitatea României pentru investitorii instituţionali a crescut. Suntem mândri că am contribuit la transformarea BRD-Groupe Societe Generale în instituţia financiară puternică, atractivă şi de succes din prezent", a spus, în comunicat, Nick Tesseyman, director operaţional pentru instituţii financiare în cadrul BERD.

El a afirmat că instituţia financiară internaţională va continua colaborarea cu BRD.

Potrivit celor mai recente raportări, un pachet de acţiuni reprezentând 59,36% din capital este deţinut de Société Générale Paris. Printre cei mai mari acţionari ai BRD se numără şi cele cinci SIF-uri, care deţin împreună 22,52% din acţiunile BRD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici