BERD analizează un împrumut de 15 milioane de euro pentru infrastructura rutieră din Sibiu

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) analizează acordarea unui împrumut de până la 15 milioane de euro Primăriei Sibiu, pentru finanţarea unor investiţii majore în sectorul transportului urban şi infrastructura rutieră.

222 afișări
Imaginea articolului BERD analizează un împrumut de 15 milioane de euro pentru infrastructura rutieră din Sibiu

BERD analizează un împrumut de 15 milioane de euro pentru infrastructura rutieră din Sibiu (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Investiţiile se referă la reabitarea străzilor, concesionarea activităţilor de întreţinere a drumurilor locale şi susţinerea pregătirii unui Plan Sustenabil de Mobilitate Urbană, se arată într-un comunicat al BERD.

Costul total al proiectelor este estimat la 18,35 milioane de euro.

Board-ul BERD va discuta acordarea împrumutului în luna septembrie.

Obiectivul programului de investiţii este îmbunătăţirea managementul drumurilor şi a întreţinerii acestora prin intermediul atribuirii contractelor în funcţie de performanţe. Totodată, este avută în vedere optimizarea costurilor prin integrarea activităţilor de întreţinere multianuale în sectorul întreţinerii drumurilor urbane.

Prin concesionarea serviciilor de întreţinere a drumurilor, proiectul va susţine participarea mai mare a sectorului privat, riscul performanţelor fiind transferat astfel acestui sector.

De asemenea, pregătirea unei strategii regionale în domeniul transporturilor va duce la îmbunătăţirea mobilităţii generale în oraş, în special în privinţa viabilităţii utilizării transportului public ca alternativă la călătoria cu automobilele private, se arată în comunicatul BERD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici