BERD finanţează cu 25 de milioane de euro achiziţia de autobuze noi în Braşov

Printr-o investiţie care vizează beneficiile de mediu şi principiile comerciale în serviciile publice, BERD finanţează cu 114 milioane de lei (25 de milioane de euro) achiziţia a 105 autobuze noi în Braşov, au transmis vineri reprezentanţii Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

430 afișări
Imaginea articolului BERD finanţează cu 25 de milioane de euro achiziţia de autobuze noi în Braşov

BERD finanţează cu 25 de milioane de euro achiziţia de autobuze noi în Braşov

„Autobuzele vor respecta standardele EURO-6, îmbunătăţind calitatea aerului prin reducerea emisiilor de CO2 şi a altor poluanţi. Totodată, autobuzele vor fi dotate cu rampe de acces pentru cărucioare, oferind un confort sporit şi o mai mare accesibilitate persoanelor cu dizabilităţi”, se arată într-un comunicat al instituţiei financiare.

Vehiculele de transport în comun vor fi achiziţionate de către Compania de Transport Public Braşov RATBv, beneficiarul împrumutului BERD. „Ca parte a pachetului de finanţare, banca va oferi servicii de asistenţă tehnică pentru a ajuta compania să-şi crească gradul de eficienţă şi să consolideze cadrul instituţional şi de reglementare a serviciului de transport public. Consultanţa va include realizarea unui studiu de trafic şi a unui plan de transport pe termen lung, precum şi stabilirea unor parametri de performanţă în cadrul contractelor-cadru de servicii publice”, se arată în comunicat.

„Acest proiect încurajează dezvoltarea locală în Braşov şi zonele conexe”, a declarat Matteo Patrone, director regional al BERD pentru România şi Bulgaria.

Împrumutul către RATBv face parte din Programul BERD pentru Mobilitate Durabilă şi Acces la Transportul Rutier, program care finanţează îmbunătăţirea infrastructurii şi a serviciilor de transport public din România. Acest program este aliniat principiilor din Planul de Mobilitate Urbană Durabilă a oraşului Brasov, care se axează pe modernizarea sistemului de transport public.

BERD este unul dintre cei mai mari investitori instituţionali din România. Până în prezent banca a investit peste 7,6 miliarde de euro în peste 400 de proiecte în ţară.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici