BERD va participa cu până la 150 mil. euro la emisiunile de obligaţiuni din România

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a lansat un program de 150 milioane euro pentru susţinerea emisiunilor de obligaţiuni pe termen mediu şi lung ale instituţiilor financiare din România.

189 afișări
Imaginea articolului BERD va participa cu până la 150 mil. euro la emisiunile de obligaţiuni din România

BERD va participa cu până la 150 mil. euro la emisiunile de obligaţiuni din România (Imagine: Shutterstock)

Prima investiţie din acest program a vizat subscrierea de obligaţiuni în lei emise recent de UniCredit Ţiriac Bank. Astfel, BERD a subscris 20% din totalul de 550 milioane lei (echivalentul a 121 milioane euro) la care s-a ridicat emisiunea de obligaţiuni negarantate cu maturitate de 5 ani, care a atras peste 30 de investitori.

"Programul BERD pentru dezvoltarea pieţei obligaţiunilor emise de instituţii financiare din România acoperă investiţii în titluri de credit negociabile emise de către băncile locale şi instituţiile financiare nebancare", se arată într-un comunicat al BERD.

UniCredit Ţiriac Bank a atras 550 milioane lei prin oferta de obligaţiuni derulată pe Bursă, peste valoarea indicativă de 500 milioane lei. Emisiunea a fost subscrisă în proporţie de peste 50% de investitori din România, dintre aceştia societăţile de administrare a investiţiilor atrăgând 39,38%, iar fondurile de pensii au avut o pondere de 28,7%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici