BestJobs: Recrutarea în România accelerează în 2023, în ciuda concedierilor masive din Vest

Disponibilizările masive din marile corporaţii IT din Vest au amplificat gradul de nesiguranţă în rândul candidaţilor din România, deşi datele platformei de recrutare online BestJobs arată că angajatorii continuă intensiv căutările pentru a acoperi necesarul de personal.

312 afișări
Imaginea articolului BestJobs: Recrutarea în România accelerează în 2023, în ciuda concedierilor masive din Vest

BestJobs: Recrutarea în România accelerează în 2023, în ciuda concedierilor masive din Vest

Astfel, de la începutul anului, angajatorii au contactat cu 45% mai mulţi candidaţi decât în aceeaşi perioadă din 2022. În plus, tot mai mulţi aleg să afişeze salariul în oferta de job, pentru a atrage candidaţi relevanţi, în prezent gradul de transparentizare ajungând la 36%, cu 14% în creştere faţă de anul trecut.

„Observăm o evoluţie în zona de transparentizare a salariilor, ca parte a strategiei de a oferi candidaţilor oportunităţi egale indiferent de vârstă sau gen, dar şi de a-şi creşte atractivitatea în rândul candidaţilor care îşi doresc acces complet la informaţiile despre job încă din momentul aplicării. În tandem, mai mult de jumătate dintre candidaţii activi pe platformă şi-au stabilit o marjă salarială pentru a eficientiza procesul de căutare şi pentru a modela piaţa conform nevoilor lor”, spune Ana Vişian, Marketing Manager BestJobs.

Cele mai multe oferte de job cu #SalariuLaVedere sunt din domenii precum Vânzări, Inginerie, Financiar/Contabilitate, IT/Telecom şi Producţie/Logistică, potrivit datelor BestJobs. Din totalul acestora, peste 8% se adresează candidaţilor fără experienţă, aproximativ 26% candidaţilor entry level, 38% celor cu doi până la cinci ani de experienţă, iar 28% persoanelor cu experienţă de peste cinci ani şi executive level. Totodată, joburile internaţionale, care presupun relocarea permanentă sau temporară, afişează salariile pentru a atrage candidaţii, ofertele salariale fiind mult mai mari faţă de cele din România.

Domeniile cu cele mai multe joburi de la începutul anului sunt Vânzări, Management, Inginerie şi Financiar/Contabilitate. Din numărul total de aplicări, 20% sunt în Vânzări, aproximativ 14% în Management şi 9% în Financiar/Contabilitate.

Nici angajatorii din IT nu dau semne să încetinească demersurile de recrutare în ciuda ştirilor despre disponibilizările masive din corporaţii. De la începutul anului, aproximativ 10.000 de joburi în IT/ Telecom au fost publicate pe platformă, confirmând nevoia acută de specialişti în domeniu.

De la începutul lunii februarie, persoanele cu vârsta cuprinsă între 25-34 ani au fost cele mai active (35%) şi au aplicat într-un număr mai mare la joburi, comparativ cu alte categorii de vârstă.

În continuare, joburile remote sau parţial remote atrag o bună parte dintre aplicări. Deja datele din luna februarie arată o creştere a aplicărilor pentru joburile remote cu 10% faţă de ianuarie şi dublu faţă de februarie 2022.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
recrutare,
companii,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici