Bloomberg: Tableta Surface a Microsoft nu are aplicaţii suficiente să concureze iPad

Microsoft va fi dezavantajată în faţa Apple pe piaţa computerelor portabile de faptul că tableta Surface pe care o va lansa vineri nu va fi compatibilă cu unele dintre cele mai folosite aplicaţii.

153 afișări
Imaginea articolului Bloomberg: Tableta Surface a Microsoft nu are aplicaţii suficiente să concureze iPad

Bloomberg: Tableta Surface a Microsoft nu are aplicaţii suficiente să concureze iPad

Surface RT va funcţiona cu noua versiune a sistemului de operare al Microsoft, adaptată pentru ecranele tactile precum şi pentru unele aplicaţii populare, ca Hulu şi Netflix. Tableta nu va include însă unele dintre cele mai utilizate aplicaţii, precum cele pentru Facebook şi magazinul de muzică iTunes al Apple, necesare pentru a concura cu succes iPad, relatează Bloomberg.

Microsoft nu va preciza câte aplicaţii vor fi disponibile pentru noul sistemul de operare, iar lipsa unei game largi de jocuri, instrumente şi alte aplicaţii descărcabile va ţine pe loc Surface în comparaţie directă cu iPad şi o gamă de peste 275.000 de aplicaţii disponibile.

"O parte din mine a sperat că vom vedea mai multe aplicaţii trăznet. Cei care vor cumpăra vineri tableta o vor face în speranţa că aplicaţiile vor veni ulterior", a declarat Wes Miller, analist la Directions on Microsoft în Kirkland, Washington.

Numărul aplicaţiilor care vor fi disponibile este esenţial, având în vedere că sistemul de operare Windows RT, care fi instalat pe tableta Surface şi pe alte patru aparate ale unor companii partenere, nu este compatibil cu actualele programe Windows ci doar cu aplicaţii scrise special pentru el.

Windows RT este o versiune a Windows 8 proiectată special pentru dispozitive precum tabletele. Aparatele cu Windows 8, dotate cu cipuri fabricate de Intel, pot rula aplicaţii mai vechi ale sistemului de operare.

Aplicaţiile care pot fi descărcate au devenit esenţiale pentru modul în care clienţii pot utiliza tabletele, iar unul dintre avantajele Apple este poziţia de lider în acest domeniu.

Apple a lansat în această săptămână o versiune mai mică a iPad, în cadrul strategiei de a atrage cumpărătorii de la tabletele ieftine fabricate de companii concurente precum Amazon.

Noua iPad mini va fi disponibilă de vineri pentru precomenzi, în aceeaşi zi în care tabletele Surface vor intra în magazine.

Microsoft mizează pe noua versiune a sistemului de operare pentru reaprinderea interesului pentru PC-uri şi introducerea Windows pe piaţa tabletelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici