Boc: Autostrada Bucureşti-Ploieşti este realizată în proporţie de 50%

Lucrările la tronsonul de autostradă Bucureşti-Ploieşti sunt realizate în proporţie de 50%, a declarat, vineri, la Ploieşti, premierul Emil Boc, care a adăugat că speră ca acestea să fie finalizate până la finele anului.

289 afișări
Imaginea articolului Boc: Autostrada Bucureşti-Ploieşti este realizată în proporţie de 50%

Boc: Autostrada Bucureşti-Ploieşti este realizată în proporţie de 50% (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Boc a afirmat într-o conferinţă de presă că se lucrează "în ritm accelerat" la construcţia autostrăzii. Aceasta este împărţită în două sectoare, Bucureşti-Moara Vlăsiei, cu o lungime de 19,5 kilometri, şi Moara Vlăsiei-Ploieşti (42,5 kilometri). Finalizarea celor două tronsoane este programată pentru 2010, cu excepţia primilor 7,5 kilometri dintre Bucureşti.

Boc a adăugat că autorităţile au "în pregătire" tronsonul de autostradă Comarnic-Braşov şi că se derulează proceduri de achiziţie pentru reabilitarea Drumului Naţional 71 Sinaia - Târgovişte.

Totodată, premierul a promis sprijin financiar guvernamental pentru autorităţile din Prahova, pentru construcţia de locuinţe ANL pentru tineri, locuinţe destinate evacuaţilor din casele naţionalizate, dar şi pentru mai multe investiţii de interes local.

În aşteptarea vizitei premierului, zeci de angajaţi ai Administraţiei Domeniului Public şi Privat, instituţie aflată în subordinea Primăriei Ploieşti, au fost scoşi în stradă pentru a curăţa de zăpadă şi gheaţă rigolele de pe principala rutieră de acces dinspre Bucureşti către Palatul Administrativ din Ploieşti, acolo unde Boc s-a întâlnit cu autorităţile locale.

Tot vineri, înainte de vizita premierului, constructorii care au încheiat contracte cu primăria pentru plombarea gropilor din Ploieşti au lucrat intens pe acelaşi tronson de drum.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici