Boc: Cota unică şi TVA menţinute anul acesta la nivelul actual, eventuale schimbări doar în viitor

Cota unică şi taxa pe valoarea adăugată vor fi menţinute în acest an la nivelul actual, eventuale schimbări putând fi analizate doar pentru viitor, a declarat, luni, premierul Emil Boc.

204 afișări
Imaginea articolului Boc: Cota unică şi TVA menţinute anul acesta la nivelul actual, eventuale schimbări doar în viitor

Boc: Cota unică şi TVA menţinute anul acesta la nivelul actual, eventuale schimbări doar în viitor (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

El a răspuns astfel întrebat de jurnalişti dacă Guvernul va reduce în acest an cota unică de impozitare.

"Astăzi avem o stabilitate macroeconomică pe care mergem în baza acordului cu Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional. În acest moment, bugetul este croit pe o cotă unică de 16% şi TVA de 24% şi pe această construcţie mergem anul ăsta. Vom vedea în viitor ce vom face", a spus Boc.

Prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu a declarat recent că membrii coaliţiei de guvernare vor discuta despre un pachet de măsuri economice care ar putea include scăderea cotei unice de impozitare şi simplificarea fiscală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici