Boc, despre închiderea Arpechim: Contractul de vânzare-cumpărare al Petrom a adus un prejudiciu uriaş

Premierul Emil Boc a declarat sâmbătă la Piteşti, întrebat despre închiderea rafinăriei Arpechim, că "răul primordial" se află în contractul de vânzare-cumpărare al Petrom de către Guvernul Adrian Năstase, contract care, în opinia sa, a adus "un prejudiciu uriaş" economiei naţionale.

357 afișări
Imaginea articolului Boc, despre închiderea Arpechim: Contractul de vânzare-cumpărare al Petrom a adus un prejudiciu uriaş

Boc, despre închiderea Arpechim: Contractul de vânzare-cumpărare al Petrom a adus un prejudiciu uriaş (Imagine: Ionel Iancu/Mediafax Foto)

Întrebat dacă rafinăria Arpechim, închisă de OMV Petrom, mai are vreo şansă, premierul a răspuns: "E în atenţia mea şi după ce voi face o analiză în Guvern v-aş putea da un răspuns".

Emil Boc a spus că nu i-a plăcut "niciodată" contractul de vânzare-cumpărare al Petrom semnat în timpul Guvernului Adrian Năstase.

"Nu mi-a plăcut contractul ăsta cu Petrom-ul niciodată. Răul primordial se află în contractul de vânzare-cumpărare al Petrom-ului de către Guvernul Adrian Năstase, care după părerea mea a adus un prejudiciu uriaş economiei naţionale. De acolo decurg toate relele legate de creşterea combustibilului, de vânzarea Arpechim, acolo e răul primordial, în vânzarea Petrom-ului. Acum bineînţeles că voi încerca să găsesc soluţii pentru că viziunea mea integrată a fost Arpechim-Otlchim, dar văd ce pot face în contexul acesta", a declarat Emil Boc.

Preşedintele PDL, Emil Boc, secretarul general al partidului Vasile Blaga şi miniştrii Elena Udrea şi Traian Igaş, precum şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, şi deputatul Sulfina Barbu au participat la întâlnirea filialei Argeş a PDL pentru alegerea liderului organizaţiei.

La şefia organizaţiei judeţene democrat-liberale este înscris un singur candidat, fiind vorba despre preşedintele interimar al PDL Argeş, Mircea Andrei.

Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom (SNP) a decis joi închiderea permanentă a rafinăriei Arpechim Piteşti, deoarece opţiunea vânzării nu este fezabilă în contextul în care compania nu a găsit un cumpărător "credibil" care să aibă expertiza şi resursele financiare pentru operarea rafinăriei.

În 10 martie, Emil Boc declara referitor la creşterea aberantă a preţurilor la carburanţi că: "Eu am spus şi o repet: răul primordial se află în vânzarea rezervelor de petrol ale ţării în 2004 de Adrian Năstase. Ne place sau nu, astea este realitatea. Petrom-ul nu mai este al românilor".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici