Boc invită chinezii la construcţia de autostrăzi, poduri şi hidrocentrale

Investitorii chinezi sunt aşteptaţi să ia parte la proiectele de tip public-privat care vor fi iniţiate în România, în construcţia de autostrăzi, poduri, hidrocentrale sau în agricultură, a afirmat, miercuri, premierul Boc, în discuţia cu o delegaţie oficială chineză aflată în vizită la Bucureşti.

106 afișări
Imaginea articolului Boc invită chinezii la construcţia de autostrăzi, poduri şi hidrocentrale

Boc invită chinezii la construcţia de autostrăzi, poduri şi hidrocentrale (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

Contractele de parteneriat public-privat au reprezentat unul dintre subiectele principale ale întâlnirii organizate, la Palatul Victoria, între premierul Emil Boc şi delegaţia chineză condusă de Li Changchun, membru în Comitetul Permanent al Biroului Politic al Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez.

Boc a arătat că, în urma adoptării Legii parteneriatului public-privat, Guvernul îi aşteaptă inclusiv pe investitorii chinezi să participe la modernizarea lucrărilor de infrastructură.

"Acest parteneriat public-privat ne va permite să ne consolidăm relaţiile economice cu proiecte importante în energie, transporturi, cultură, mediu, agicultură, având în vedere potenţialul pe care China îl are de a investi. Nu mai vorbim de lucrările de infrastructură - fie autostrăzi în regim de parteneriat public-privat sau construcţia de poduri, precum podul de la Brăila, ori construcţia de hidrocentrale", a afirmat Boc.

Direcţia Generală Piaţă Internă şi Servicii a Comisiei Europene a atras atenţia autorităţilor române că actuala Lege a parteneriatului public-privat, intrată în vigoare în octombrie anul trecut, este în contradicţie cu normele UE şi a solicitat remedierea de urgenţă a problemelor de neconformitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici