Boc: România va atrage, în acest an, 4,3 miliarde de euro din fonduri europene

Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, la Sibiu, că România va atrage 4,3 miliarde de euro, în 2010, din fonduri europene, bani care "pot grăbi ieşirea din criză" a ţării şi pot aduce "relansarea vieţii mai bune în România".

23 afișări
Imaginea articolului Boc: România va atrage, în acest an, 4,3 miliarde de euro din fonduri europene

Boc: România va atrage, în acest an, 4,3 miliarde de euro din fonduri europene (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Boc a spus, în timpul unei vizite la o societate din Sibiu, că firmele din România ar trebui să acceseze cât mai multe fonduri europene şi să depună proiecte pentru a reuşi să iasă pe piaţa internaţională.

El a anunţat că, din analizele efectuate, reiese că România va atrage, în 2010, 4,3 miliarde de euro din fonduri europene.

"Aceste fonduri europene pot grăbi ieşirea din criză a României. Cele 4,3 miliarde de euro pe care le vom atrage în acest an, coroborat cu creşterea economică de 1,3 la sută, ne vor ajuta să ieşim un pic mai repede din criza economică şi să putem consolida această creştere economică şi relansarea vieţii mai bune în România", a spus premierul.

El a afirmat că rolul Guvernului este să pregătească un cadru legal ca orice firmă din ţară care merge bine să fie susţinută. În acest sens, el a reluat ideea cotei unice de impozitare de 16 la sută, pe care Guvernul o menţine ca o măsură de sprijin, cea a şomajului tehnic, cea a schemelor de ajutor de stat gen minimis şi cea a ajutorului pe care îl vor primi firmele care vor angaja şomeri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici