Boc spune că în 2011 infrastructura va reprezenta o prioritate majoră a Guvernului

Premierul Emil Boc a declarat, sâmbătă, la Gilău, judeţul Cluj, că în anul 2011 infrastructura va reprezenta o prioritate majoră a Guvernului, deoarece aceasta este o resursă importantă pentru creşterea economică şi pentru crearea de noi locuri de muncă.

31 afișări
Imaginea articolului Boc spune că în 2011 infrastructura va reprezenta o prioritate majoră a Guvernului

Boc spune că în 2011 infrastructura va reprezenta o prioritate majoră a Guvernului (Imagine: Raul Ştef/Mediafax Foto)

Boc a afirmat că esenţa reformei Guvernului pe care îl conduce este de a orienta mai mult fonduri spre dezvoltare şi infrastructură, decât spre consum, cum a procedat guvernul anterior.

"În anul 2011, infrastructura va reprezenta o prioritate majoră a Guvernului din două motive: ca resursă importantă de creştere economică a ţării - iar pentru anul următor avem prognoza dată de FMI şi CE că vom avea o creştere între 1,5 şi 2 la sută -, iar, pe de altă parte, fără infrastructură şi fără dezvoltare nu vom avea locuri de muncă. Dacă nu vom continua această politică, de a orienta resurse financiare spre infrastructură, România nu va ieşi din starea în care se află, adică de a consuma mai mult decât produce. Esenţa reformei Guvernului este de a orienta resurse spre dezvoltare şi infrastructură, nu spre consum. Este invers de cum au procedat cei de dinaintea noastră", a precizat Boc.

Premierul a acuzat fosta guvernare că, în loc să ducă bani spre investiţii, a dus spre consum şi spre dublarea salariilor şi pensiilor.

"Alţii au vândut iluzii, iar noi trebuie să stăm cu picioarele pe pământ şi să oferim cât poate produce această ţară", a afirmat Boc.

Premierul Emil Boc a inaugurat, sâmbătă, încă zece kilometri ai Autostrăzii Transilvania (A3), între Turda şi Câmpia Turzii, după care s-a urcat la volanul unei maşini Dacia Duster pentru a testa tronsonul finalizat, alături de ministrul Transporturilor, Anca Boagiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici