Brazilia a devenit a şasea mare economie a lumii, devansând Marea Britanie

Brazilia a devenit în acest an a şasea mare economie a lumii, devansând Marea Britanie, care a coborât pe poziţia a şaptea, potrivit Centrului pentru Cercetări Economice şi de Afaceri din Londra.

1405 afișări
Imaginea articolului Brazilia a devenit a şasea mare economie a lumii, devansând Marea Britanie

Brazilia a devenit a şasea mare economie a lumii, devansând Marea Britanie (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Cele mai mari şapte economii ale lumii sunt în ordine Statele Unite, China, Japonia, Germania, Franţa, Brazilia şi Marea Britanie, conform celui mai recent clasament realizat de institut.

"Observăm că ţările care produc bunuri de primă necesitate, precum alimentele şi energia, urcă treptat în clasamentul economiilor mondiale", a declarat directorul Centrului, Douglas McWilliams.

El a remarcat totodată ascensiunea economiilor asiatice în ierarhia mondială, în detrimentul ţărilor occidentale.

Centrul pentru Cercetări Economice şi de Afaceri anticipează că până în 2016 Marea Britanie va depăşi Franţa, care în 2020 se va afla abia pe poziţia a noua în lume.

Rusia şi India vor urca în schimb pe locurile 4, respectiv 5 în topul marilor economii, până în 2020.

Brazilia, care are 200 de milioane de locuitori, a avut în 2010 o creştere economică de 7,5%, dar pentru acest an guvernul a redus estimarea referitoare la avansul PIB la 3,5%, din cauza încetinirii puternice a activităţilor în trimestrul al treilea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici