Brexitul ar putea lăsa băncile europene cu o gaură de peste 100 de miliarde de euro

Dacă Marea Britanie decide să părăsească Uniunea Europeană, o parte din piaţă de creditare ar putea să plece împreună cu ea, iar băncile europene s-ar putea vedea în ipostaza de a înlocui titluri de valoare de 108 miliarde de euro, scrie Bloomberg.

3386 afișări
Imaginea articolului Brexitul ar putea lăsa băncile europene cu o gaură de peste 100 de miliarde de euro

Brexitul ar putea lăsa băncile europene cu o gaură de peste 100 de miliarde de euro (Imagine: Shutterstock)

Creditorii din UE care au cumpărat obligaţiuni susţinute de ipotecile din Marea Britanie, împrumuturi bancare şi datorii pe carduri de credit, s-ar putea vedea prinşi fără voie în lupta "Brexitului", pentru că banii pe care trebuie să îi primească ar putea brusc să nu mai fie o prioritate.

În timp un scandal cu UE ar avea nevoie de ani pentru a se materializa, avocaţii şi analiştii încep să vorbească despre riscul holdingurilor şi titlurilor de valoare susţinute de active, o piaţă care deja a
fost lovită puternic de criza financiară.

"Băncile ar putea să se găsească într-o problemă majoră de lichiditate dacă acele active nu mai contează. Sunt riscuri mari, iar soluţiile nu sunt deloc uşoare", a spus pentru Bloomberg Vincent Keaveny, partener la firma de avocatură DLA Piper.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici