Britanicii din Elveţia: Brexitul nu reprezintă independenţă faţă de Bruxelles

Britanicii care locuiesc ca expaţi în Elveţia nu împărtăşesc ideile susţinătorilor Brexitului, care au Elveţia ca model pentru Marea Britanie în cazul în care ar alege să iasă din UE, potrivit Bloomberg.

821 afișări
Imaginea articolului Britanicii din Elveţia: Brexitul nu reprezintă independenţă faţă de Bruxelles

Britanicii din Elveţia: Brexitul nu reprezintă independenţă faţă de Bruxelles

Cei mai mulţi britanici au spus că ideea ca Bern-ul, capital Elveţiei, este liber de mâna Bruxelles-ului este doar un mit, în cadrul unui eveniment organizat între camerele de comerţ ale Marii Britanii şi Elveţiei.

Deşi cei 41.000 de britanici care locuiesc în Elveţia cel mai probabil nu vor avea un impact destul de mare pentru a schimba votul pentru ieşirea din UE, cei mai mulţi dintre ei spun că susţinătorii ieşirii regatului din UE nu văd cât de apropiată este soarta Elveţiei de blocul comunitar.

De la reguli legate de taxe şi servicii financiare până la imigraţie, Elveţia îşi trece deciziile şi pe la Bruxelles şi nu are cale liberă în schimbarea unei legislaţii europene după cum doreşte.

"Elveţia are un anumit timp de independenţă, dar trebuie să accepte multe compromisuri legate de legi gândite în altă parte", a spus Andrew Gowers, şeful pe corporate affairs la Trafigura Group.

"Nu va fi niciodată o independenţă totală pentru Marea Britanie, pentru că regatul încă are nevoie să negocieze acordurile de comerţ", a adăugat el.​

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici