Buget de 116 milioane de lei pentru susţinerea IMM-urilor, cu 60% mai mare decât în 2011

Firmele mici şi mijlocii vor putea obţine în acest an fonduri de 116 milioane de lei prin intermediul a opt programe derulate de Agenţia pentru IMM-uri, cea mai mare parte a sumei, de 70 de milioane de lei, fiind destinată programului Kogălniceanu.

626 afișări
Imaginea articolului Buget de 116 milioane de lei pentru susţinerea IMM-urilor, cu 60% mai mare decât în 2011

Buget de 116 milioane de lei pentru susţinerea IMM-urilor, cu 60% mai mare decât în 2011 (Imagine: Shutterstock)

Alocarea bugetară pentru acest an pentru implementarea programelor naţionale pentru IMM-uri este cu 60% mai mare faţă de anul 2011, în special ca urmare a majorării bugetului alocat pentru Programul Kogălniceanu, de la 24 milioane lei în 2011 la 70 milioane lei în 2012, se arată într-un comunicat al Agenţiei pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru IMM-uri (AIPPIMM).

Reprezentanţii AIPPIMM apreciază că bugetul alocal pentru acest an pentru Programul Kogălniceanu, prin care IMM-urile pot beneficia de credite subvenţionate, ar putea fi susţinute circa 12.000 de firme mici şi mijlocii.

Prin programul Mihail Kogălniceanu statul garantează în proporţie de 80% creditele accesate de întreprinderile mici şi mijlocii şi subvenţionează cu până la 70% dobânda calculată pentru creditele în lei, dar nu mai mult de 6,5% pe an. Garanţia statului nu trece însă de 100.000 lei.

Suma acordată reprezintă 50% din cifra de afaceri pe ultimele 12 luni, iar valoarea este limitată la 30% din cifra de afaceri dacă firma are şi alte facilităţi de credit, perioada de rambursare fiind stabilită la maximum un an.

Alt program derulat de Agenţie este cel pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri, operaţional din 15 februarie, cu un buget de 21 milioane lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici