Bursă. BRK Financial Group menţine recomandarea de cumpărare pentru acţiunile Purcari

Bursă. BRK Financial Group menţine recomandarea de cumpărare pentru acţiunile Purcari şi ajustează preţul-ţintă la 18,8 lei, cu 24% mai mult decât preţul din piaţă.

134 afișări
Imaginea articolului Bursă. BRK Financial Group menţine recomandarea de cumpărare pentru acţiunile Purcari

Sursa foto: Facebook/Purcari Wines

Analiştii BRK Financial Group (simbol bursier BRK), singurul broker de acţiuni listat la Bursa de Valori Bucureşti, şi-au păstrat recomandarea de tip „buy” pentru acţiunile producătorului de vinuri Purcari Wineries (WINE) din Republica Moldova, oferind totodată un preţ-ţintă în creştere.

Preţul-ţintă înaintat pe 23 august 2023, de 13,9 lei pe unitate, a fost atins la jumătatea lunii noiembrie.

BRK vede acum acţiunile la 18,8 lei, ceea ce ar însemna o apreciere de 24% în următoarele 12 luni în funcţie de preţul de tranzacţionare de la Bursă, conform unui raport de pe BVB Research citat de Ziarul Financiar.

„În contextul schimbărilor climatice, compania se orientează spre scalarea businessului de producţie şi distribuţie de vin şi produse derivate. Astfel, Purcari a reuşit să menţină previziunile de creştere pentru anul 2023, respectiv şi-a redus expunerea pe piaţa din Ucraina la sub 2,5%”, scrie BRK.

Purcari a încheiat 2023 cu venituri de 369,4 mil. lei, mai mari cu 22% faţă de cele din 2022, în timp ce profitul net s-a majorat cu 45%, la 59,6 mil. lei.

EBITDA (câştigurile înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare) a însumat 98,6 mil. lei, plus 19% an/an, arată datele din raportul financiar preliminar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici