Bursa de la New York a închis în urcare cu 4%

Bursa de la New York a închis joi în urcare cu 4%, valul recent de incertitudine şi îngrijorare fiind eclipsat de atractivitatea acţiunilor la preţurile puternic depreciate în urma scăderilor abrupte din ultimele săptămâni, transmite Reuters.

117 afișări
Imaginea articolului Bursa de la New York a închis în urcare cu 4%

Bursa de la New York a închis în urcare cu 4% (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Avântul de joi marchează a doua zi de creştere puternică a pieţei americane într-o săptămână care a adus oscilaţii seminificative.

După trei săptămâni de vânzări agresive care au redus valoarea indicelui S&P 500 cu până la 17%, bursa americană dă semne de stabilizare.

Investitorii au folosit rezultatele bune ale Cisco şi o scădere uşoară a cererilor pentru ajutor de şomaj drept motive pentru a cumpăra acţiuni puternic depreciate.

Temerile privind contagiunea crizei datoriilor de stat din Europa s-au calmat din nou pentru moment, după informaţii privind o întâlnire între preşedintele francez Nicolas Sarkozy şi cancelarul german Angela Merkel, programată pentru marţi.

Acţiunile din sectorul financiar au depăşit performanţele pieţei, după ce au înregistrat în ultima perioadă cele mai abrupte pierderi.

Indicele Dow Jones Industrial Average a închis în urcare cu 3,95%, iar Standard & Poor's (S&P) 500 a avansat cu 4,63%. Piaţa Nasdaq a câştigat totodată 4,69%.

Rulajul bursei de pe Wall Street continuă să fie mult mai ridicat faţă de media zilnică a acestui an.

După închiderea şedinţei oficiale, acţiunile Nvidia au crescut cu 15,6% în tranzacţiile electronice de seară, după ce producătorul de chip-uri grafice a prezentat o prognoză privind veniturile care a depăşit estimările pieţei.

Indicele S&P al sectorului financiar a crescut cu 6,3%, iar indicele producătorilor de chip-uri a câştigat 5,2%. Totodată, indicele Dow Jones al transporturilor a urcat cu 4,3%.

Retailerii au crescut de asemenea, cu 4,5%, datorită rezultatelor peste aşteptări ale lanţului de magazine universale Kohl.

Acţiunile Cisco Systems au crescut cu 16% datorită veniturilor şi profitului peste estimările pieţei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici