Canada interzice importurile ruseşti de aluminiu şi oţel

  • Canada a luat decizia să interzică importurile din Rusia de aluminiu şi oţel
  • Oficialii de la Ottawa nu vor să finanţeze indirect războiul Rusiei împotriva Ucrainei
  • Interdicţia acoperă atât produsele finite, cât şi pe cele nefinisate
496 afișări
Imaginea articolului Canada interzice importurile ruseşti de aluminiu şi oţel

Sursa foto: Profimedia

Canada a importat din Rusia aluminiu în valoare de aproximativ 45 de milioane de dolari canadieni şi produse din oţel în valoare de 213 de milioane de dolari în 2021, conform datelor oficiale. Însă acum oficialii de la Ottawa vor să stopeze importurile ruseşti, ca să nu susţină în mod indirect efortul de război al Rusiei în Ucraina.

"Ucraina poate şi trebuie să câştige acest război. Continuăm să facem tot ce ne stă în putinţă pentru a reduce sau a limita veniturile utilizate pentru finanţarea invaziei ilegale şi barbare a Ucrainei de către Putin", a declarat ministrul de Finanţe Chrystia Freeland într-un comunicat.

Interdicţia acoperă atât produsele finite, cât şi pe cele nefinisate.

Canada, împreună cu aliaţii săi occidentali, au întreprins acţiuni concrete împotriva Rusiei pentru invadarea Ucrainei. Ottawa a aplicat sancţiuni asupra a peste 1.600 de persoane şi entităţi din cauza invaziei şi a sprijinit Kievul cu peste 5 miliarde de dolari în ajutor financiar, militar şi de altă natură.

„Ne asigurăm că Putin nu poate plăti pentru războiul său prin vânzarea de aluminiu şi oţel în Canada şi Statele Unite”, a declarat Freeland.

Luna trecută, Statele Unite au anunţat un tarif de 200% pentru aluminiul rusesc şi produsele conexe. Aluminiul rusesc este produs de Rusal, care reprezintă aproximativ 6% din livrările globale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici