Ce „cumpără“ Boc cu 2 mld. euro?

Guvernul a rămas în ultima lună a lui 2010 cu 2 mld. euro bani pentru cheltuieli, după ce la 11 luni deficitul a urcat la 5,2% din PIB, cu 1,6% sub ţinta de 6,8% convenită cu FMI.

73 afișări
Imaginea articolului Ce „cumpără“ Boc cu 2 mld. euro?

Ce „cumpără“ Boc cu 2 mld. euro? (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Dincolo de întrebarea de ce a fost nevoie de tăierea salariilor dacă în decembrie Guvernul a rămas cu 2 mld. euro se ridică o alta: cum vor fi cheltuiţi aceşti bani ştiut fiind, din experienţele anterioare, că "luna cadourilor" este una a risipei guvernamentale?

În ultimii ani, cheltuielile tuturor guvernelor s-au dublat în ultima lună a anului comparativ cu media celorlalte luni - de vină fiind, în principal, administraţiile locale.

Citeşte mai multe despre ce cumpără Boc cu 2 miliarde de euro pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici