Ce soluţie propune General Motors pentru garantarea a 22.000 de slujbe în Germania

General Motors (GM) a convenit cu liderii sindicali ai brandului neprofitabil Opel garantarea locurilor de muncă a 22.000 de angajaţi din Germania, în schimbul îngheţării salariilor.

341 afișări
Imaginea articolului Ce soluţie propune General Motors pentru garantarea a 22.000 de slujbe în Germania

Ce soluţie propune General Motors pentru garantarea a 22.000 de slujbe în Germania (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Majorarea salariilor, suspendată în noiembrie anul trecut, ca parte a negocierilor, va fi amânată până la sfârşitul lui 2015. Un acord anterior de evitare a unor concedieri masive până la sfârşitul lui 2014 va fi extins până în 2016, transmite Bloomberg

GM va menţine totodată o parte din activităţile fabricii din Bochum, pentru componente şi logistică, după ce producţia de maşini va fi oprită peste patru ani. Decizia va permite păstrarea a 1.200 de locuri de muncă.

"General Motors sprijină în totalitate Opel şi va asigura finanţarea necesară în anii următori, până vom reveni la profitabilitate", a declarat Stephen Girsky, şeful consiliului de supraveghere al Opel şi director în exerciţiu al GM Europe.

Divizia din Europa a GM, care include brandurile Opel şi Vauxhall (Marea Britanie), a pierdut 18 miliarde de dolari din 1999, din care 1,8 miliarde de dolari anul trecut.

GM a reiterat în această lună obiectivul de a îmbunătăţi rezultatele financiare ale diviziei europene în acest an, prin noi modele precum Mokka şi Adam, urmând ca pierderile să fie eliminate până în 2015.

Vânzările europene ale Opel şi Vauxhall au scăzut cu 16% anul trecut, la 834.790 de vehicule, faţă de contracţia de 7,8% a pieţei.

GM are 40.000 de angajaţi în Europa, din care 22.000 în Germania.

Girsky a avertizat în ianuarie că fabrica din Bochum ar putea fi închisă în 2015, cu doi ani mai devreme decât este planificat, întrucât nu se întrevede vreo redresare a pieţei europene.

Eforturile GM de revenire la profit în Europa includ o alianţă cu PSA Peugeot Citroen pentru dezvoltarea de produse şi achiziţie de componente.

Opel urmează să lanseze 23 de noi modele în 2012-2016, între care un vehicul sport-utilitar compact numit Mokka, o maşină de dimensiuni mici, Adam, fabricată în Eisenach, Germania, şi modelul decapotabil Cascada, care va fi prezent în showroom-uri în aprilie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici