Cel mai bogat om din lume, miliardarul Carlos Slim, a investit peste 400 milioane de euro în proprietăţi imobiliare spaniole

Miliardarul Carlos Slim, cel mai bogat om din lume, a cumpărat de la banca spaniolă CaixaBank, unul dintre partenerii săi de afaceri, proprietăţi imobiliare în valoare totală de 428,2 milioane euro.

351 afișări
Imaginea articolului Cel mai bogat om din lume, miliardarul Carlos Slim, a investit peste 400 milioane de euro în proprietăţi imobiliare spaniole

Carlos Slim (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Compania Inmobiliaria Carso, controlată de magnatul mexican, a preluat 439 de proprietăţi unde funcţionează sucursale CaixaBank, a anunţat miercuri banca spaniolă, transmite Bloomberg.

Sucursalele Caixa vor continua să funcţioneze în spaţiile deţinute acum de Slim, banca urmând să plătească chirie.

Slim îşi continuă astfel investiţiile în Europa, unde preţurile activelor au scăzut puternic în ultimii ani din cauza crizei datoriilor de stat.

Prin gigantul America Movil, Slim a cumpărat în acest an participaţii la companiile de telecomunicaţii KPN, din Olanda, şi Telekom Austria. Investiţiile la cei doi operatori telecom nu i-au adus încă profit, acţiunile ambelor companii coborând puternic în urma achiziţiilor.

În Spania, Slim a mai cumpărat anul trecut 3,2% din acţiunile companiei de publishing de ziare Promotora de Informaciones. Potrivit celor mai recente date, prezentate în luna august a anului trecut, miliardarul deţine şi 0,2% din acţiunile CaixaBank.

CaixaBank are 20% din acţiunile Grupo Financiero Inbursa, compania de servicii financiare a lui Slim, pachet preluat în anul 2008.

Banca spaniolă estimează un profit de 200 milioane euro în urma vânzării celor peste 400 de proprietăţi imobiliare către Slim.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici