China ar putea reveni din pandemie mai puternică / A doua mare economie a lumii nu a fost pregătită pentru pandemia de coronavirus

  • A doua mare economie a lumii nu a fost pregătită pentru pandemia de coronavirus
  • China a înregistrat o scădere economică cu 6.8% în primul trimestru
  • Se estimează că până la sfârşitul anului economia chineză se va redresa
2240 afișări
Imaginea articolului China ar putea reveni din pandemie mai puternică / A doua mare economie a lumii nu a fost pregătită pentru pandemia de coronavirus

China ar putea reveni din pandemie mai puternică

Pentru prima dată de la moartea dictatorului Mao Zedong în 1976, China a înregistrat o contracţie economică. Economia Chinei s-a scufundat cu 6.8% în primul trimestru al anului. Principalele sectoare care alimentau economia chineză au fost blocate în urma închiderii ţării ca urmare a pandemiei de coronavirus.

În ultimele patru decenii, China a cunoscut o creştere economică constantă. Raportul economic trimestrial al Chinei a devenit barometru pentru Statele Unite ale Americii şi Europa. Comparativ cu Occidentul care resimte la maxim efectele epidemiei, situaţia începe să se îmbunătăţească pentru chinezi.
Unele restricţii au fost ridicate iar datele economice din luna martie indică o redresare relativă. Dar până când lucrurile vor reveni la normal, ţara are un drum lung de parcurs. Cu toate acestea, China ar putea deveni marele câştigător al crizei.

Fondul Monetar Internaţional prognozează o contracţie economică de 3% pentru anul 2020. Însă, se estimează că se vor înregistra creşteri de 1.2% până la finalul anului. Iar estimările nu se opresc aici. China ar putea vedea o creştere de 9.2% în anul 2021, informează CNN.

Sursa foto: profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici