China şi SUA vor sprijini eforturile Europei de a depăşi criza datoriilor

China şi Statele Unite au decis să colaboreze pentru a sprijini eforturile Europei de a depăşi criza datoriilor, a declarat, luni, guvernatorul băncii centrale chineze, Zhou Xiaochuan.

52 afișări
Imaginea articolului China şi SUA vor sprijini eforturile Europei de a depăşi criza datoriilor

China şi SUA vor sprijini eforturile Europei de a depăşi criza datoriilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Statele Unite şi China discută probleme precum reforma yuanului chinez, criza din Europa şi situaţia Coreei de Nord, în cadrul Dialogului Strategic şi Economic desfăşurat la Beijing.

"În general, ambele părţi susţin măsurile luate de Europa pentru a depăşi dificultăţile", a afirmat Zhou într-o conferinţă de presă.

Statele Unite, cea mai mare economie a lumii, au sugerat, luni, că problemele din Europa vor avea un impact minim asupra creşterii economiei mondiale, însă abordarea Chinei, al treilea stat ca mărime a PIB, a fost mai pesimistă, avertizând că situaţia ţărilor europene va afecta cererea pentru exporturile chineze, iar alte regiuni ale lumii vor avea de asemena de suferit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici