Ciucă, la listarea Hidroelectrica la BVB: E rezultatul unei viziuni a prosperităţii pentru România

Listarea Hidroelectrica la bursă este rezultatul unei viziuni a prosperităţii pentru România şi pentru români, al unei abordări liberale, pro-capitaliste, a economiei româneşti, spune preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă.

119 afișări
Imaginea articolului Ciucă, la listarea Hidroelectrica la BVB: E rezultatul unei viziuni a prosperităţii pentru România

Ciucă, la listarea Hidroelectrica la BVB: E rezultatul unei viziuni a prosperităţii pentru România

„Este o zi istorică pentru Bursa de Valori Bucureşti. Este ziua în care compania Hidroelectrica intră la tranzacţionare şi stabileşte astfel un nou record pentru oferta publică iniţială (IPO) la bursa românească. Se încheie astfel procesul de listare al Hidroelectrica, o decizie corectă şi oportună, la care sunt foarte mândru că am putut contribui, împreună cu alţi colegi din guvern, în perioada în care am fost premier. Cea mai mare companie cu capital majoritar de stat din România şi cea mai profitabilă companie din ţara noastră primeşte astfel noi oportunităţi pe piaţă şi noi finanţări, iar Bursa de Valori Bucureşti se consolidează, reafirmând astfel vitalitatea pieţei de capital din România”, spune Nicolae Ciucă.

Listarea Hidroelectrica, apreciază el, este „o realizare remarcabilă” pentru ţara noastră, pentru piaţa de capital şi pentru industria energetică.

„Această listare reprezintă rezultatul unui efort colectiv. Acţionarii companiei au fost pilonii pe care s-a construit această realizare, consultanţii şi consorţiul de bănci au adus expertiză şi ghidare strategică, asigurând succesul acestei listări. În tot acest proces, autorităţile şi instituţiile de supraveghere au fost parteneri esenţiali, oferind un cadru legislativ adecvat şi sprijinind dezvoltarea sectorului energetic. Evenimentul bursier de azi e o probă clară că economia românească se deschide mai mult către piaţă şi către investitori, că integrează tot mai clar principiile liberei concurenţe, care aduce la dezvoltare. (...) Avem în Hidroelectrica o companie de elită, clădită pe munca mai multor generaţii de români, o companie care a ştiut să crească odată cu România, să se transforme, să se adapteze şi, bineînţeles, să se modernizeze. Marile companii de stat sunt o mândrie pentru toţi românii, iar aici mândria este cu atât mai mare cu cât Hidroelectrica este o companie extrem de profitabilă. Profitabilitatea şi perspectivele ei fac această companie atractivă pe termen lung, iar investitorii înţeleg foarte bine acest lucru. Subliniez că listarea Hidroelectrica la bursă este rezultatul unei viziuni a prosperităţii pentru România şi pentru români, al unei abordări liberale, pro-capitaliste, a economiei româneşti. Succesul listării la bursă va fi, cu siguranţă, doar începutul. Sunt convins că echipa Hidroelectrica va continua să dezvolte şi să diversifice afacerile, să exploreze noi oportunităţi şi să contribuie la creşterea durabilă a economiei româneşti”, încheie Ciucă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici