CNAIR va realiza două intersecţii de tip giratoriu pe Centura Bucureşti, în zona Pasajului Otopeni

CNAIR va realiza două intersecţii de tip giratoriu pe Centura Bucureşti, pentru sistematizarea accesului din DN 1 pe Centura Bucureşti, în zona pasajului Otopeni, potrivit unui comunicat emis joi de companie.

1703 afișări
Imaginea articolului CNAIR va realiza două intersecţii de tip giratoriu pe Centura Bucureşti, în zona Pasajului Otopeni

CNAIR va realiza două intersecţii de tip giratoriu pe Centura Bucureşti, în zona Pasajului Otopeni (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

Potrivit Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), unul dintre sensurile giratorii va fi situat la aproximativ 2.950 de metri de pasajul rutier spre Mogoşoaia (km 69+031), iar cel de-al doilea sens giratoriu se va construi la intersecţia cu Strada Drumul Gării (zona Lukoil), respectiv la km 1+277.

De asemenea, „pe axa centurii, între cele două sensuri giratorii a fost prevăzută amplasarea unui parapet prefabricat din beton tip New Jersey, care ajută la separarea fluxurilor de circulaţie”, se anunţă în comunicatul citat.

Compania transmite că se va amenaja un sens giratoriu provizoriu până la obţinerea tuturor avizelor.

„Compania menţionează că până la obţinerea tuturor avizelor necesare demarării procedurii de amenajare a celor două intersecţii şi pentru familiarizarea participanţilor la trafic cu noua configuraţie a intersecţiei din zona Lukoil (km 1+277), s-a decis de comun acord cu conducerea Direcţiei Rutiere amenajarea sensului giratoriu în soluţie provizorie. Aceasta se va face din parapet lestabil, urmând ca soluţia definitivă să fie implementată pe teren în cursul anului 2017”, se arată în comunicat.

Până în prezent, pentru amenajarea intersecţiei provizorie au fost montaţi pe teren stâlpii aferenţi indicatoarelor rutiere, a fost achiziţionat parapetul lestabil necesar amenajării insulei centrale a sensului giratoriu şi a insulelor de separare a fluxurilor de circulaţie, au fost achiziţionate consolele pentru amplasarea indicatoarelor de orientare în vederea presemnalizării direcţiilor într-o intersecţie cu sens giratoriu şi a fost comandat parapetul prefabricat din beton tip New Jersey, prevăzut pentru separarea fluxurilor de circulaţie.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere colaborează la acest proiect cu Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici