Comisia Europeană estimează un deficit bugetar de 3,6% din PIB pentru România în 2017

Deficitul bugetar al României este prognozat la 3,6% din Produsul Intern Brut (PIB), în 2017, potrivit estimărilor Comisiei Europene.

1090 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană estimează un deficit bugetar de 3,6% din PIB pentru România în 2017

Comisia Europeană estimează un deficit bugetar de 3,6% din PIB pentru România în 2017

„În anul 2017, deficitul bugetar general ar urma, conform proiecţiilor, să continue să se deterioreze, până la nivelul de 3,6% din PIB. Cota TVA a fost redusă cu încă un punct procentual începând din ianuarie 2017, iar accizele suplimentare la carburanţi şi un impozit special în domeniul construcţiilor au fost eliminate. Proiectul de buget pe anul 2017 adoptat de noul Guvern conţine o serie de alte reduceri fiscale (în special, eliminări de impozite pe veniturile din pensii), precum şi creşteri ale cheltuielilor de genul majorării semnificative a pensiilor şi a salariilor din sectorul de stat”, transmite Comisia Europeană.

Deficitul guvernamental este aşteptat să crească la 3,9% din PIB în 2018, în contextul efectelor pe întregul an ale creşterilor pensiilor programate pentru iulie 2017, susţine Comisia Europeană.

Ca o consecinţă a relaxării fiscale, deficitul structural al economiei este anticipat să crească de la 0,5% din PIB în 2015 la aproape 2,5% în 2016 şi aproximativ 4% în 2017 şi 2018. În ciuda creşterii puternice a PIB, ponderea datoriei externe a României în PIB este proiectată să crească de la 38% din PIB în 2015 la 42,3% în 2018, ca rezultat al relaxării fiscale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici