Compania sârbă Rudnap renunţă la licenţa de distribuţie a energiei în România

Compania sârbă Rudnap, care a exportat cantităţi semnifiative de energie din România în Serbia în perioada 2010-2011, şi-a încetat activitatea pe piaţa energetică şi a cerut Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE) să îi retragă licenţa de furnizare.

223 afișări
Imaginea articolului Compania sârbă Rudnap renunţă la licenţa de distribuţie a energiei în România

Compania sârbă Rudnap renunţă la licenţa de distribuţie a energiei în România (Imagine: Shutterstock)

"Retragerea licenţei pentru furnizarea de energie electrică acordată societăţii Rudnap SR a fost efectuată la cererea motivată a titlularului de licenţă, motivaţia fiind încetarea activităţii societăţii pe piaţa de energie electrică", a comunicat ANRE la solicitarea agenţiei MEDIAFAX.

Licenţa companiei Rudnap a fost retrasă miercuri de comitetul de reglementare al ANRE.

Rudnap a cumpărat în 2010 energie de la Electrica, pe care a revândut-o la export. Contractul a fost încredinţat direct, fără licitaţie.

Electrica a cumpărat energia vândută companiei din Serbia de la producătorii de stat Hidroelectrica, Nuclearelectrica şi termocentralele Turceni şi Rovinari, toate controlate de stat, prin Ministerul Economiei.

Afacerile Rudnap în România au crescut în 2011 la 135 milioane de euro, de la circa 76 milioane de euro în 2010.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici