Companiile impun reguli stricte la întâlnirile directorilor, similare cu cele de la conclavul papal

Companiile impun din ce în ce mai des la întâlnirile unde urmează să anunţe decizii importante reguli stricte de comumicare cu exteriorul, similare cu cele instituite la conclavul cardinalilor care trebuie să aleagă un nou papă.

194 afișări
Imaginea articolului Companiile impun reguli stricte la întâlnirile directorilor, similare cu cele de la conclavul papal

Companiile impun reguli stricte la întâlnirile directorilor, similare cu cele de la conclavul papal (Imagine: Shutterstock)

Singurul semnal către exterior din Capela Sixtină pe perioada conclavului va fi fumul, în timp ce telefoanele mobile sunt strict interzise. Vaticanul ar fi instalat chiar dispozitive de bruiaj pentru a nu permite cardinalilor să-şi folosească telefoanele sau să transmită prin SMS sau Twitter rezultatul votului înainte ca acesta să fie semnalat prin fumul ce iese pe coşul şemineului instalat în Capela Sixtină, relatează MarketWatch.

Zidul tăcerii digitale care înconjoară întâlnirea cardinalilor pare să prindă şi în lumea corporate, notează sursa citată. 

"Vom vedea un set de reguli complet noi în privinţa modului în care lucrează şi comunică oamenii", a declarat David Grossman, fondator şi director al The Grossman Group, firmă americană de consultanţă pentru comunicaţii.

Directorii unei companii cu operaţiuni internaţionale au fost nevoiţi, recent, să renunţe la smartphone-uri pentru a participa la o întâlnire la care urma să se anunţe o decizie importantă, a spus Grossman.

De asemenea, atunci când companiile listate organizează reuniuni ale conducerii la care sunt discutate achiziţii, avocaţii recomandă tot mai des să nu fie permise telefoanele, afirmă şeful companiei Dale Carnegie Training, Peter Handal.

"Sunt îngrijoraţi să nu răsufle ceva. De asta se tem şi la Roma", a spus el.

Schimbarea regulilor vine după mai multe gafe de comunicare din partea companiilor în ultima perioadă, scrie MarketWatch.

În luna ianuarie, angajaţi ai retailerului britanic HMV "transmiteau live" prin mesaje pe Twitter deciziile de la o întâlnire unde se anunţa concedierea personalului de la mai multe magazine.

"Scriem live de la resurse umane, unde suntem cu toţii concediaţi! Foarte interesant!", a scris unul dintre participanţi.

Un alt angajat a transmis mesajul: "Tocmai l-am auzit pe directorul de marketing (el rămâne, oameni buni) întrebând: «Cum închid Twitter?»".

Mesajele angajaţilor au fost şterse ulterior, însă multe au fost retransmise şi copiate.

De asemenea, directorii de la vârful companiilor au ajuns în situaţii neplăcute din cauza comunicării foarte rapide.

După ce directorul general al Netflix, Reed Hastings, a scris pe Facebook în decembrie că serviciul de distribuţie de conţinut video pe internet a ajuns la un miliard de vizualizări, comisia pentru bursă şi valori mobiliare din SUA l-a notificat că mesajul era important pentru acţionari şi trebuia transmis prin comunicat sau un document oficial către bursă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici