Comparatorul online de tarife telecom va deveni funcţional până la finele lunii iunie

Aplicaţia web care va permite utilizatorilor să compare online ofertele de comunicaţii va fi funcţională până la finele lunii iunie, după ce UTI Systems a livrat ANCOM echipamentele hardware şi licenţele software necesare proiectului.

140 afișări
Imaginea articolului Comparatorul online de tarife telecom va deveni funcţional până la finele lunii iunie

Comparatorul online de tarife telecom va deveni funcţional până la finele lunii iunie (Imagine: Shutterstock)

În prima parte a anului trecut, ANCOM a organizat o licitaţie pentru desemnarea furnizorului comparatorului online de tarife telecom.

În august 2012, instituţia a desemnat câştigatoare oferta UTI Systems, valoarea contractului fiind de 1,32 milioane de lei, inclusiv TVA.

"Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a finalizat proiectul tehnic cofinanţat din fonduri europene nerambursabile pentru realizarea unei aplicaţii online care va efectua analize comparative ale planurilor tarifare existente pe piaţă pentru trei categorii de servicii de comunicaţii: telefonie mobilă, telefonie fixă şi acces la internet în bandă largă, urmând să returneze un clasament al celor mai avantajoase planuri tarifare din punct de vedere al preţului, care corespund opţiunilor exprimate de utilizator", se arată într-un comunicat al Ancom.

În perioada următoare, furnizorii de servicii de comunicaţii vor introduce în baza de date toate ofertele comerciale de telefonie fixă, mobilă şi acces la internet în bandă largă, iar reprezentanţii ANCOM vor verifica şi valida datele încărcate în aplicaţie.

"Utilizatorii finali vor putea accesa aplicaţia online în prima jumătate a acestui an", se mai spune în comunicat.

Pe baza opţiunilor utilizatorilor, aplicaţia va realiza analize comparative ale planurilor tarifare disponibile pe piaţa din România pentru telefonie fixă, mobilă şi acces la internet în bandă largă, urmând să returneze, pentru fiecare interogare, un clasament al acestora din punct de vedere al preţului.

În momentul afişării rezultatelor, vor fi publicate şi alte detalii relevante precum durata minimă a contractelor, penalităţi în caz de reziliere, informaţii privind existenţa unor promoţii etc.

Proiectul "Aplicaţie online pentru compararea ofertelor de comunicaţii destinate utilizatorilor finali" va fi finanţat din fonduri ANCOM şi Fondul European de Dezvoltare Regională. Valoarea asistenţei nerambursabile acordată din fonduri publice este de 886.000 lei.

Aplicaţia este dezvoltată ca urmare a prevederilor Deciziei ANCOM 77/2009 privind obligaţiile de informare a utilizatorilor finali de către furnizorii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici