Conferinţă Business Magazin: “Cele mai inovatoare companii din România”

Business Magazin organizează, marţi, 29 noiembrie, la JW Marriott Bucureşti, conferinţa cu tema “Cele mai inovatoare companii din România”, moderată de Ioana Materi, senior editor BM, la care vor participa autorităţi, manageri şi strategi pentru a discuta strategii de sprijinire a inovaţiei.

461 afișări
Imaginea articolului Conferinţă Business Magazin: “Cele mai inovatoare companii din România”

Conferinţă Business Magazin: Cele mai inovatoare companii

Inovaţia reprezintă o provocare pentru companii, afectându-le totodată modelul clasic de business.

In acest context, Business Magazin aduce laolaltă autorităţi, manageri şi strategi pentru a discuta strategii de sprijinire a inovaţiei, care pot asigura o economie dinamică, creşteri susţinute şi o piaţă efervescentă.

În cadrul conferinţei, Business Magazin va lansa a doua ediţie a catalogului „Cele mai inovative companii”, în cadrul căruia dezvăluie poveştile de succes ale companiilor inovative din România.

O parte dintre temele ce se vor dezbate în cadrul evenimentului sunt: Inovaţia reprezintă o provocare pentru companii, afectându-le totodată modelul clasic de business. În timp ce presiunile mediului economic continuă să crească, iar oportunităţile pentru a crea valoare sunt  din ce in ce mai căutate, cum şi unde caută companiile soluţii inovatoare de creştere? Cum îşi finanţează şi promovează inovaţia? Ce indicatori trebuie folosiţi pentru a măsura succesul eforturilor de inovare? Şi cum poate transforma inovaţia performanţa pe termen lung?

La eveniment participă ca speakeri: Alexandra Copos de Prada, Chairwoman of the Board, Ana Hotels | Ana Pan, Adina Ionescu, Director Departament Dezvoltare Durabilă, Lemet, Aurelian Moraru, Director General, Kromatic, Alma Balas, Senior Manager, METRO SYSTEMS Romania, Victor Dragomirescu, CEO, Romanian Software, Andrei Pitis, CTO & Founder, VectorWatch, Radu Constantinescu, Managing Partner, QUALITANCE, Victor Iancu, Senior Manager, KPMG.

În perioada 2010-2012, una din cinci companii a introdus sau implementat un produs, un proces, o metodă de organizare sau de marketing, nouă sau îmbunătăţit/ă semnificativ, ponderea lor fiind de  20,7%, în scădere cu 10,1 puncte procentuale, în comparaţie cu perioada 2008-2010.

Peste jumătate din companiile inovatoare  de produse şi-au dezvoltat inovaţiile în propria întreprindere.
În anul 2012, ponderea cheltuielilor pentru activităţi de cercetare-dezvoltare internă aproape s-a dublat.
Pe de altă parte,  economia, autorităţile, şefii de companii şi Guvernul trebuie să acorde o mai mare atenţie, să insiste pe sprijinirea inovaţiei, care poate asigura o economie dinamică, creşteri susţinute şi o piaţă efervescentă.
Moderatorul conferinţei va fi Ioana Matei, senior editor Business Magazin.

Mai multe detalii despre agenda evenimentului BM „Cele mai inovatoare companii” şi înscrierile pentru participare pot fi găsite pe website-ul: http://evenimente.zf.ro/eveniment-conferinta-bm-cele-mai-inovatoare-companii-din-romania-15969878/despre-eveniment-15970011

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici