Consiliul Investitorilor Străini: România va pierde oportunitatea de a atrage mai multe investiţii noi

Consiliul Investitorilor Străini - FIC îşi alătură vocea comunităţii de afaceri din România şi îşi exprimă îngrijorarea cu privire la modul în care Guvernul României a adoptat recent o serie de modificări la Codul Penal.

2994 afișări
Imaginea articolului Consiliul Investitorilor Străini: România va pierde oportunitatea de a atrage mai multe investiţii noi

Consiliul Investitorilor Străini: România va pierde oportunitatea de a atrage mai multe investiţii noi

FIC a susţinut mereu predictibilitatea şi transparenţa procesului legislativ şi a apreciat rezultatele luptei anticorupţie. FIC consideră că lupta împotriva corupţiei şi reformele structurale trebuie să rămână o prioritate constantă a fiecărui Guvern al României, dincolo de ciclurile electorale, se arată într-un comunicat al FIC.

Documentul arată că, aplicarea principiilor statului de drept şi ale economiei de piaţă, precum şi respectarea legilor sunt ingrediente esenţiale pentru un mediu favorabil dezvoltării economice pe termen lung, care să aducă prosperitate populaţiei.

În acest context, FIC apreciază că modul prin care au fost luate aceste decizii ar putea transmite un mesaj negativ potenţialilor investitori, cât şi organismelor financiare internaţionale, iar România va pierde oportunitatea de a atrage mai multe investiţii noi. Încrederea investitorilor în calitatea mediului de afaceri din România, ar putea fi pusă sub semnul întrebării, iar reconstruirea acestei încrederi ar presupune un efort suplimentar şi de asemenea un interval de timp mult prea mare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici