Consorţiul Vinci-Aktor a renunţat la construcţia autostrăzii Comarnic-Braşov

Consorţiul Vinci-Aktor a renunţat miercuri la contractul de construcţie în concesiune a tronsonului de autostradă Comarnic-Braşov, în valoare de 1,5 miliarde de euro.

123 afișări
Imaginea articolului Consorţiul Vinci-Aktor a renunţat la construcţia autostrăzii Comarnic-Braşov

Consorţiul Vinci-Aktor ar putea renunţa la construcţia autostrăzii Comarnic-Braşov (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

"Vinci Concession, Vinci Construction Grand Projets, Aktor Concession şi Aktor, acţionând în calitate de investitori în baza contractului de concesiune, prin prezenta ia act şi aprobă încetarea contractului prin denunţarea unilaterală de către concesionar, şi în consecinţă, toate societăţile se consideră eliberate de oricare dintre şi toate obligaţiile şi/sau răspunderile în bază sau în legătură cu contractul de concesiune, cu efect imediat de la data transmiterii prezentei notificări", se arată într-o notificare trimisă de asociere Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii.

Consorţiul menţionează un articol al contractului potrivit căruia oricare din părţi poate renunţa la contract în termen de 90 de zile de la data semnării acestuia, respectiv 15 ianuarie.

"Oricare dintre părţi poate să înceteze prezentul contract prin renunţare unilaterală, în interiorul unui termen de 90 de zile de la data contractului, fără plata de despăgubiri, compensaţii sau orice alte sume de către oricare dintre părţi sau investitori către cealaltă parte sau investitori (...) Având în vedere că data contractului (...) este 15 ianuarie 2010, iar prezenta notificare vă este transmisă personal la data de 14 aprilie 2010, contractul de concesiune, de la data prezentei notiificări, încetează de drept şi încetează să existe conform articolului 45.5", se precizează în documentul citat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici