Contract de 150 milioane lei pentru modernizarea DN 66, între Bumbeşti Jiu şi Petroşani

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a atribuit unei asocieri spaniolo-italiano-română un contract de 149,7 milioane de lei pentru reabilitarea drumului naţional DN 66, între Bumbeşti Jiu şi Petroşani, care prevede modernizarea a 33,5 kilometri în defileul Jiului.

477 afișări
Imaginea articolului Contract de 150 milioane lei pentru modernizarea DN 66, între Bumbeşti Jiu şi Petroşani

Contract de 150 milioane lei pentru modernizarea DN 66, între Bumbeşti Jiu şi Petroşani (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

Contractul semnat între CNADNR şi asocierea de firme Copisa Constructora Pirenaica (Spania) - Chiruli Andrea Impresa Individuale (Italia) - Coremi Inter (România) are o durată de execuţie de doi ani.

Lucrările vor începe în cel mult două luni, iar CNADNR şi Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) "vor urmări cu atenţie desfăşurarea acestora", se arată într-un comunicat al MTI.

"În 12 iunie 2012 am efectuat recepţia lucrărilor de pe tronsoanelor Petroşani - Baru şi Haţeg - Simeria, în 19 iunie am demarat licitaţia pentru tronsonul Rovinari - Bumbeşti Jiu, iar acum am semnat contractul de lucrări pentru reabilitarea porţiunii dintre Bumbeşti Jiu şi Petroşani. Una dintre priorităţile mele este finalizarea proiectelor de reabilitare pe întreaga porţiune din România a drumului european E79, pe ruta Oradea - Deva - Târgu Jiu - Craiova - Calafat. Deşi acordul de împrumut cu Banca Europeană de Investiţii pentru finanţarea reabilitării drumurilor de pe această rută a fost semnat în 2002, până în 2012 nu s-a reabilitat nici măcar o treime din această axă", a declarat în comunicat ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi.

Lucrările vor fi de o complexitate deosebită, având în vedere dificultatea reliefului şi prezenţa căii ferate Simeria - Filiaşi, se mai arată în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici