Copos vrea să obţină fonduri UE pentru uzina de la Piteşti

Producătorul de motoare electrice Ana Imep din Piteşti, firmă controlată de omul de afaceri George Copos, îşi reduce la jumătate capitalul social, la 12 milioane lei, şi îşi propune să deruleze un proiect de investiţii de 14,2 milioane lei pentru majorarea producţiei, cofinanţat cu fonduri europene.

34 afișări
Imaginea articolului Copos vrea să obţină fonduri UE pentru uzina de la Piteşti

Copos vrea să obţină fonduri UE pentru uzina de la Piteşti (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax foto)

Deciziile au fost luate de acţionarii companiei la 20 mai.

Operaţiunea de reducere a capitalului social presupune restituirea către acţionari a unei cote-părţi din aporturi, proporţional cu reducerea capitalui, calculată egal pentru fiecare acţiune.

"La un număr de acţiuni impare deţinute de un acţionar, ca urmare a aplicării cotei de reducere de 50,0000002%, va rămâne în capitalul social un număr de acţiuni pare şi se va restitui cota parte de aport pentru numărul de acţiuni impare", se arată într-un anunţ al companiei.

Conform celor mai recente date de la Registrul Comerţului, care redau structura acţionariatului şi a capitalului social anterior aplicării acestei decizii, Gheorghe Copos deţine 78,3% din acţiuni, restul fiind controlat de Alexandra Copos (0,8%), Giuzepe Gilio Roza (0,2%), Ana Holding SA (8,15%), Ana Pan (0,4%), Megaperal Limited, din Cipru (5,44%) şi alţi acţionari (6,7%).

O altă decizie luată în AGA a fost derularea unui proiect de investiţii de 14,2 milioane lei pentru modernizarea companiei, prin achiziţia de echipamente şi utilaje, în scopul creşterii capacităţii de producţie. Acţionarii au aprobat şi documentaţia necesară depunerii proiectului la Ministerul Economiei, în vederea accesării unei finanţări nerambursabile prin Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice 2007-2013.

În plus, investitorii au aprobat şi situaţiile financiare din 2009 şi bugetul de venituri şi cheltuieli din acest an.

Tot la 20 mai a avut loc o adunare a acţionarilor firmei Ana Mep SDV, unde Ana Imep controlează 97,9% din capital. Principalele decizii au fost realizarea unei majorări de capital prin aport în numerar cu 430.000 lei, relocarea, vânzarea, dar şi achiziţia unor utilaje cu 650.000 de euro, fără TVA, tot cu o cofinanţare europeană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici