Cora a deschis primul hipermarket din Ploieşti, după o investiţie de 6,1 milioane euro

Reţeaua franceză de retail Cora a deschis joi un hipermarket la Ploieşti, prima unitate din acest oraş şi a 12-a la nivel naţional, în urma unei investiţii de 6,1 milioane euro.

582 afișări
Imaginea articolului Cora a deschis primul hipermarket din Ploieşti, după o investiţie de 6,1 milioane euro

Cora a deschis primul hipermarket din Ploieşti, după o investiţie de 6,1 milioane euro (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Magazinul are o suprafaţă de 6.700 mp şi este situat în centrul comercial AFI Palace.

Potrivit directorului general al cora România, Philippe Lejeune, magazinul din Ploieşti are aproape 400 de angajaţi.

Anul acesta, Cora a mai inaugurat un centru comercial la Constanţa, care cuprinde o galerie comercială şi un hipermarket, în urma unei investiţii de 58 milioane euro. În plus, reţeaua deţine patru hipermarketuri în Bucureşti (Alexandriei, Pantelimon, Lujerului şi Sun Plaza) şi şase la Cluj-Napoca, Baia Mare, Arad, Drobeta Turnu Severin, Constanţa şi Bacău.

Pentru anul viitor, Cora are în plan alte două proiecte, un nou hipermarket în Bucureşti, în centrul comercial Victoria City, unde investiţia va fi până în 10 milioane de euro, şi începerea construcţiei centrului comercial din Braşov (investiţiei de circa 70 milioane euro - n.r.), potrivit responsabilului de PR al companiei, Ana Maria Florea.

Ea a precizat că într-o lună va fi lansat oficial şi magazinul online coradrive.ro.

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare a anunţat anul trecut că împreună cu ING şi Rabobank acordă un împrumut sindicalizat de până la 210 milioane de euro grupului Louis Delhaize pentru construirea de hipermarketuri Cora în România.

Cora România a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 1,6 miliarde lei (359 milioane euro), în creştere cu 6% comparativ cu 2011, pe fondul deschiderii a două noi magazine. În schimb, profitul net al retailerului a scãzut anul trecut cu 38,5%, la 24,5 milioane lei (5.5 milioane euro).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici