Coronavirus: Companiile aeriene ar putea pierde 113 miliarde de dolari

Companiile aeriene globale vor pierde vânzări de 113 miliarde de dolari, adică 19% din cifra de afaceri, în situaţia în care noul coronavirus continuă să se răspândească, potrivit International Air Transport Association.

171 afișări
Imaginea articolului Coronavirus: Companiile aeriene ar putea pierde 113 miliarde de dolari

Coronavirus: Companiilor aeriene ar putea pierde 113 miliarde de dolari

În urmă cu doar două săptămâni, IATA se aştepta la pierderi de 30 de miliarde de dolari.

Companiile aeriene din Europa şi Asia vor înregistra cele mai importante pierderi, potrivit IATA. Transportatorii din Asia Pacific ar putea avea vânzări mai mici cu 58 de miliarde de dolari.

Dacă epidemia va fi sub control şi economiile din întreaga lume se vor recupera rapid, pierderile totale ale industriei ar putea fi limitate la 63 de miliarde de dolari, a adăugat organizaţia.

Există deja peste 94.000 de cazuri confirmate la nivel mondial şi aproape 3.300 de decese, în mare parte în China. De asemenea, Coreea de Sud, Japonia, Italia şi Iran se confruntă cu epidemii majore.

Restricţiile de călătorie şi lipsa cererii din partea clienţilor au încurajat zeci de companii aeriene majore să anuleze zborurile către şi dinspre China din cauza coronavirusului. De asemenea, au fost reduse zborurile transatlantice, precum şi capacitatea rutelor din Europa şi Statele Unite.

Transportatorul britanic Flybe s-a prăbuşit joi, reducerea cererii eliminând speranţele unei salvări susţinute de guvern. Compania aeriană scoţiană Loganair a declarat că va prelua 16 din rutele Flybe în următoarele luni.

Analiştii spun că este puţin probabil ca Flybe să fie ultima victimă.

Josef Pospisil, directorul general al Fitch Ratings, a declarat că majoritatea companiilor aeriene mari au bilanţuri suficient de puternice pentru a suporta şocul cauzat de coronavirus. Dar transportatorii mai mici, în special cei cu sediul în Asia, sunt mai vulnerabili.

"Probabil că vor fi câţiva jucători mici, jucători regionali, care ar putea fi loviţi foarte tare", a declarat el pentru CNN Business.

American Airlines, cea mai mare companie aeriană din lume, a anulat zboruri internaţionale din cauza scăderii puternice a cererii, a declarat CEO-ul Doug Parker.

Lufthansa a anunţat că a anulat 7.100 de zboruri europene din luna martie, în mare parte în Germania sau pe rutele către Italia, reprezentând aproximativ 25% din capacitatea sa totală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici