Cotovelea: Mizăm pe cel puţin 500 de milioane de euro din partea UE pentru investiţii

Ministrul pentru Societatea Informaţională, Răzvan Cotovelea, a declarat, marţi, că se are în vedere o alocare de cel puţin 500 de milioane de euro din partea UE pentru perioada 2014 - 2020, bani care vor fi folosiţi pentru dezvoltarea infrastructurii în industria telecomunicaţiilor.

125 afișări
Imaginea articolului Cotovelea: Mizăm pe cel puţin 500 de milioane de euro din partea UE pentru investiţii

Ministrul pentru Societatea Informaţională, Răzvan Cotovelea (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Pentru investiţii ne trebuie şi buget. Evident că avem în vedere, în 2014 - 2020, Agenda Digitală pentru România, şi evident că acest sector important va fi finanţat din instrumentele structurale europene. Mizăm pe cel puţin o alocare de 500 de milioane de euro din partea Uniunii Europene la care va veni şi contribuţia noastră naţională şi vom lua în calcul foarte multe intervenţii care să stimuleze infrastructura", a declarat, marţi, ministrul pentru Societatea Informaţională, Răzvan Cotovelea, la conferinţa internaţională "Informaţia înseamnă putere: instrumente de informare pentru consumatorii de telecom", organizată de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

Demnitarul a afirmat că vor fi continuate mai multe proiecte, printre care l-a amintit pe cel privind introducerea internetului în bandă largă în "zonele albe" (zonele defavorizate, n.r.), proiectul Ro-Net, precizând că vor fi încurajate investiţiile întreprinzătorilor mici şi mijlocii prin acordarea de subvenţii şi finanţări europene.

Preşedintele ANCOM, Cătălin Marinescu, a arătat că, în România, piaţa telecomunicaţiilor este o piaţă dezvoltată, care s-a maturizat şi care oferă utilizatorilor din ţară cele mai noi tehnologii la unele din cele mai scăzute preţuri din Europa.

Pe lângă instrumentele puse deja la dispoziţia utilizatorilor, necesare luării unei decizii în cunoştinţă de cauză, respectiv site-ul pentru portarea numerelor de telefon portabilitate.ro şi comparatorul de tarife veritel.ro, se lucrează la un instrument prin care se va putea măsura viteza de internet a unui utilizator în cadrul unui contract, a mai spus Marinescu.

"În această toamnă vom pune la dispoziţia utilizatorilor un instrument prin care fiecare îşi poate măsura viteza de internet pe care o are în cadrul contractului pe care l-a semnat", a declarat Cătălin Marinescu.

Preşedintele ANCOM a mai spus că speră ca în curând să existe aplicaţii specifice pentru persoanele cu dizabilităţi, având ca model serviciile deja puse la dipoziţia acestor persoane în alte ţări.

De asemenea, Cătălin Marinescu a mai arătat că peste 1,3 milioane de persoane şi-au portat numerele de telefon până acum.

"A devenit un instrument atât de uşor de utilizat de către toţi consumatorii de servicii de comunicaţii electronice pentru că te face să-ţi păstrezi identitatea şi să-ţi iei numărul după tine indiferent în ce reţea te afli. Sunt utilizatori care s-au portat de două-trei ori trecând în alte reţele şi căutând cea mai bună ofertă" a mai spus preşedintele ANCOM.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici